Antena Meniu Search
x

Aproape 100 de migranți opriți de Poliția de Frontieră când încercau să treacă în Ungaria ilegal, ascunși în trei camioane

Poliţiştii de frontieră de la Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 84 de cetăţeni din Siria, Turcia, Bangladesh, India, Maroc, Egipt şi Pakistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în trei automarfare încărcate cu diverse bunuri. Alţi 6 cetăţeni afro-asiatici au fost depistaţi ascunşi într-un autocamion, la Borş, judeţul Bihor, notează News.ro.

de Redactia Observator

la 06.08.2022, 12:40

Migranții au fost descoperiți în timpul unui control.
Migranții încercau să treacă granița ilegal spre Ungaria - Poliția de Frontieră

„Azi dimineaţă, în jurul orei 04:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorcă, ambele înmatriculate în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, role de aluminiu pentru o societate comercială din Polonia”, transmite Poliţia de Frontieră, într-un comunicat de presă, de sâmbătă.

În urma controlului amănunţit al mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au  descoperit, ascunşi în compartimentul pentru marfă, 44 cetăţeni străini.

Migranții se îndreptau către Spațiul Schengen

„Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Turcia, Siria, Bangladesh, Pakistan şi India şi intenţionau sa ajungă în mod fraudulos într-un stat din Spaţiul Schengen”, mai precizează comunicatul.

Pe acelaşi subiect

Tot la Nădlac II, judeţul Arad, în cursul nopţii alţi 33 de migranţi au fost depistaţi într-un TIR.

„Tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, în cursul acestei nopţi, în urma unui controlul amănunţit efectuat asupra unui automarfar, condus de un alt cetăţean turc, ce transporta grupaje pe ruta Turcia – Germania, au fost descoperiţi ascunşi, 33 de cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, colegii noştri au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Bangladesh, India, Maroc şi Egipt”, transmite Poliţia de Frontieră.

De asemenea, alte două cazuri au fost înregistrate în cursul zilei de vineri, la PTF Nădlac II şi PTF Borş, unde poliţiştii de frontieră au descoperit, în două ansambluri rutiere, 13 cetăţeni din India şi Pakistan. Aceştia călătoreau ascunşi printre mărfurile transportate şi intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră fac cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Aproape 100 de migranți opriți de Poliția de Frontieră când încercau să treacă în Ungaria ilegal, ascunși în trei camioane