Antena Meniu Search
x

Şofer român, prins la graniţa din Austria în timp ce încerca să intre în ţară cu 31 de migranţi ascunşi în camion

Un şofer român a fost prins de poliţiştii de frontieră austrieci în timp ce încerca să introducă ilegală în ţară 31 de migranţi care au fost găsiţi ascunşi într-un camion.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 12.07.2022, 14:41

În camion au fost găsiţi peste 31 de migranţi
În camion au fost găsiţi peste 31 de migranţi - Shutterstock

În urma unor ample verificări realizate de autorităţile din Austria, mai multe persoane au fost arestate pentru trafic de persoane, după o serie de controale desfăşurate la punctul de frontieră Nickelsdorf, din districtul Neusiedl am See, scrie heute.at.

31 de migranţi, printre paleţi cu marfă

Sâmbăta trecută, un şofer român a fost arestat la primele ore ale dimineţii după ce s-a descoperit că în camionul înmatriculat în România erau ascunse 31 depersoane car eurmau să intre ilegal pe teritoriul ţării. 

Poliţiştii şi-au dat seama că ceva nu este în regulă în momentul în care au observat că marfa de pe paleţi are o formă neuniformă. În urma verificărilor amănunţite aceştia au descoperit cele 31 de persoane care stăteau ascunse. 

Pe acelaşi subiect

Migranţii, 30 de bărbaţi şi o femeie erau cetăţeni din Etiopia, Pakistan şi Bangladesh. Toţi au solicitat oficialilor protecţie internaţională. 

Şoferul camionului, românul de 31 de ani a fost arestat sub suspiciunea de trafic de persoane. După un interogatoriu de câteva ore el a fost transferat la închisoarea din Eisenstadt.

Camionul groazei din Texas, o tragedie cu migranţi

Acest eveniment în care este implicat românul aminteşte de tragedia din Texas, unde mai multe persoane, despre care se spunea că sunt migranți, au fost găsite moarte într-un camion abandonat la periferia orașului San Antonio, Şoferul a fost identificat şi el ulterior de poliţişti, stând ascuns într-un tufiş.

53 de persoane, este cel mai recent bilanţ al celor găsiţi decedaţi în camion. Mulţi au murit din cauza insolaţiei şi deshidratării, după ce au stat închişi ore întregi în interiorul camionului, în timp ce afară se înregistrau temperaturi caniculare. Acesta este, potrivit autorităţilor cel mai tragic incident mortal care s-a petrecut în trafic în istoria Statelor Unite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Şofer român, prins la graniţa din Austria în timp ce încerca să intre în ţară cu 31 de migranţi ascunşi în camion