Antena Meniu Search
x

Șofer de TIR care transporta 41 de imigranți, prins când încerca să îi treacă granița ilegal în Ungaria

Un număr de 41 de cetăţeni străini care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, din judeţul Arad, au fost găsiţi, luni, de către poliţiştii de frontieră, ascunşi într-un TIR cu detergent, notează Agerpres.

de Redactia Observator

la 04.07.2022, 12:28

Imigranții încercau să ajungă în Ungaria prin vama Nădlac 2
Vameșii au descoperit în camion 41 de cetățeni străini care încercau să treacă ilegal în Ungaria. - Poliția de Frontieră

"În data de 4 iulie, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român cu vârsta de 31 de ani. Bărbatul conducea un automarfar înmatriculat în România şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, detergent, pe ruta România-Italia. În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport în urma căruia poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, ascunşi printre bunurile transportate, patruzeci şi unu de cetăţeni străini", se arată într-un comunicat de presă transmis luni de reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Potrivit sursei citate, persoanele conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări sunt cetăţeni din Pakistan, India, Nepal şi Bangladesh şi intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră au demarat cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Șofer de TIR care transporta 41 de imigranți, prins când încerca să îi treacă granița ilegal în Ungaria