Antena Meniu Search
x

Video Aproape 1.000 de români încă se află în Congo, unde câştigă de şapte ori mai mult decât în România. Un nou zbor spre casă ar fi programat la finalul lunii

Avionul supravieţuitorilor a ajuns în România! Aproape 100 de mercenari români din Congo s-au întors acasă, azi-noapte, după lupta sângeroasă cu rebelii din Africa în care cinci camarazi au murit. Aceeaşi aeronavă a adus şi trupurile neînsufleţite a doi luptători, un militar şi un poliţist de la Acţiuni Speciale. Amândoi îşi suspendaseră contractul de muncă pentru a pleca pe continentul negru, unde câştigau de şapte ori mai mult decât în România. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 15.02.2024, 19:23

Vezi și

Avionul a făcut prima oprire, azi-noapte, la aeroportul de la Târgu Mureş. Aeronava a adus şi trupurile celor doi camarazi ucişi săptămâna trecută, într-o confruntare cu rebelii care a durat 10 ore. 

Militar român: Aştia ne mierlesc pe toţi. Cum ne mişcăm cum ne ciuruie capul. Nu ne putem nici evacua de aici, nu ne putem scoate singuri de aici. Suntem depăşiţi. L-am pierdut pe Victor.

Misiunea românilor era să antreneze trupele guvernamentale din Congo

Misiunea românilor era să antreneze trupele guvernamentale din Congo şi să protejeze zone strategice atacate de rebelii din Mişcarea M23. 

Pe acelaşi subiect

Mercenar: Indivizii de la M23 sunt nişte terorişti, omoară copii, femei, despică cu macetele. A fost o luptă efectiv. Băieţii au murit ca nişte eroi acolo! Pur şi simplu ca nişte eroi! Au murit bărbăteşte, milităreşte!

După atacul rebelilor în care au murit cinci români, mulţi mercenari au cerut să se întoarcă acasă. 

Aparţinător: Eu am fost în misiuni şi ştiu ce...ce înseamnă lucrurile astea. Băieţii pe care-i cunosc eu, care vin sunt...în regulă. Nu sunt probleme. 

Românii sunt poliţişti şi militari care au plecat pe 5.000 de dolari pe lună

Toţi erau angajaţi de firma lui Horaţiu Potra, un mercenar din Mediaş, care colaborează cu guvernul din Congo. 

Cristina Filip, reporter Observator: Românii sunt poliţişti şi militari care şi-au suspendat raporturile de serviciu pentru un an sau doi şi au plecat pentru 5.000 de dolari pe lună. Din toată ţara sunt aproape 1.000 de foşti angajaţi ai structurilor de apărare, 20 doar din Capitală.

În Congo mai sunt zeci de mercenari români răniţi

Capitală care a fost destinaţia finală a avionului supravieţuitorilor, care l-a adus acasă şi pe Vasile Badea, luptător al Serviciului de Acţiuni Speciale şi angajat al Poliţiei Capitalei. Împuşcat în cap de rebeli, a murit pe loc. Sicriul a fost preluat de pe aeroportul Băneasa de o firmă de pompe funebre. 

Potrivit surselor Observator, în Congo mai sunt zeci de mercenari români răniţi. Ei ar trebui să se întoarcă acasă spre sfârşitul lunii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Aproape 1.000 de români încă se află în Congo, unde câştigă de şapte ori mai mult decât în România. Un nou zbor spre casă ar fi programat la finalul lunii