Antena Meniu Search
x

Video "Au murit ca nişte eroi!" Doi dintre cei cinci români uciși în Congo au fost aduși în țară. Alți 100 de mercenari plecaţi în Africa, repatriați

Aproape 100 de români care erau plecaţi în Africa să ajute armatele locale implicate în războaiele civile de acolo s-au întors acasă cu avionul. Totul după ce, cinci dintre românii plecaţi cu contract privat în Congo, au murit în urmă cu o săptămână într-o confruntare cu o grupare de rebeli. Aeronava care s-a întors din Africa a adus şi trupurile neînsufleţite a doi dintre cei care şi-au pierdut viaţa în atac. Printre ei, un ofiţer de la Poliţia Capitalei care a intrat în concediu fără plată pentru a putea pleca în străinătate. 

de Redactia Observator

la 15.02.2024, 14:29

Vezi și

Aşteptarea a luat sfârşit pentru familiile românilor care au plecat în Africa, cu contracte private pentru a lupta în războaiele civile de acolo. Avionul care i-a adus acasă a aterizat mai întâi la Târgu-Mureş, apoi a plecat la Bucureşti.

Ultimele zile au fost tensionate, după ce românii aflaţi într-o tabără din apropierea oraşului Sake au fost atacaţi de rebeli.

Înregistrare mercenari:"Aştia ne mierlesc pe toţi. Cum ne mişcăm cum ne ciuruie capul. Nu ne putem nici evacua de aici, nu ne putem scoate singuri de aici. Suntem depăşiţi. L-am pierdut pe Victor."

Ore în șir, românii au fost sub tirul focurilor grupării M23 și nici forțele ONU nu au reușit să îi protejeze. Cinci români au murit, iar potrivit surselor Observator, sunt câteva zeci de răniţi. Unii, încă în stare gravă.

Pe acelaşi subiect

Doi dintre românii care au murit au fost repatriaţi cu aceeaşi aeronavă

Mercener: Indivizii de la M23 sunt nişte terorişti, omoară copii, femei, despică cu macetele. Nu a fost nicio ambuscadă. A fost o luptă efectiv. Băieţii au murit ca nişte eroi acolo! Pur şi simplu ca nişte eroi! Au murit bărbăteşte, milităreşte!

Doi dintre românii care au murit au fost repatriaţi cu aceeaşi aeronavă.

Este vorba despre un bărbat din Republica Moldova care avea şi cetăţenie română şi despre un poliţist din Capitală, care îşi suspendase contractul pentru a putea pleca în Africa.

Românii care au fost omorâţi făceau parte dintr-o grupare condusă de un fost luptător în Legiunea Străină, Horaţiu Potra. Unitatea era afiliată guvernului congolez, cu scopul declarat de a-i antrena pe soldaţii locali.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » "Au murit ca nişte eroi!" Doi dintre cei cinci români uciși în Congo au fost aduși în țară. Alți 100 de mercenari plecaţi în Africa, repatriați