Antena Meniu Search
x

Video "Arată-mi!" Adolescentul german din Mediaș a transmis live cum o ucide pe femeia de 74 de ani, la cererea unei organizații extremiste

Crimă terifiantă şi o motivaţie cum nu au mai auzit anchetatorii din România: adolescentul german care a ucis o femeie necunoscuta pe stradă, în Mediaş, a omorit ca test "de admitere" într-o organizaţie extremistă. El se filma si a trasmis crima in direct printr-un apel video. Atenție, detaliile şi imaginile au puternic impact emoţional!

de Redactia Observator

la 17.05.2022, 19:31

Vezi și

Înregistrarea execuţiei are două minute, dar nu poate fi difuzată, este de o cruzime extremă. Pe filmare se aude o voce de bărbat care îi spune adolescentului în engleză: "Arată-mi". Criminalul îndreaptă apoi camera telefonului spre bătrână şi îi pulverizează spray paralizant în faţă. Victima cade si înceracă să strige după ajutor. Adolescentul o loveşte fără milă cu picioarele. Urmează scene care nu pot fi nici măcar descrise. La final, bătrâna rămâne fără suflare, în timp ce individul râde isteric.

Femeia a fost bătută până la moarte când a ieșit să ducă gunoiul

Femeia de 74 de ani si-a găsit sfârşitul pe 12 aprilie. Ieșise din casă să ducă gunoiul atunci când i-a tăiat calea individul, pe care nu îl cunoştea. Criminalul le-a spus anchetatorilor că voia să intre într-o organizaţie extremistă, ai cărei reprezentanți i-ar fi cerut dovezi că e capabil să comită o crimă rasială. A crezut că victima este de etnie romă.

''Ar mai fi abordat o persoană înainte de a face tentativa respectivă. S-a mai legat de un vecin. I-a spus: Veniţi un pic până la mine, haideţi să vă dau un leu, i-a dat un leu, i-a mulţumit. Atunci ar fi scos un spray şi vecinul s-a ferit, s-a tras înapoi.''

Pe acelaşi subiect

Oribilul film al crimei a apărut pe o platformă din străinătate unde se încarcă imagini violente din toată lume. Site-ul este restricționat în România iar în străinătate este pe bază de abonament. Anchetatorii încearcă să afle cine este bărbatul care-l îndeamnă la un astfel de atac şi din ce organizație extremistă face parte.

Adolescentul a ajuns în România pe când avea doar 11 ani, într-un program de reeducare. Potrivit unei directive europeane minorii delincvenţi pot fi trimişi în alte state pentru reabilitare.

Reporter: De ce este preferabil să trimiţi un copil în plasament, în străinătate?

Elena Tudor, ANPD: Sunt rupţi de mediul lor, intră în contact cu o nouă cultură, cu o nouă limbă, au posibilitatatea să se reintegreze, nu mai sunt tentaţi.

În cazul lui, un Tribunal din Germania a decis să plece, iar un ONG din Sighişoara s-a ocupat să îl plaseze la o familie din Dumbrăveni, judeţul Sibiu, care vorbeşte germana. Adolescentul ar fi suferit de depresie după ce mama l-a părăsit. Însă familia la care stătea nu a bănuit nicio clipă ce preocupări şi probleme are.

''A fost liniştit. Şi nu a fost să zici că l-au bătut oamenii ăştia sau s-a purtat rău cu el.''

''Putea să ne omoare şi pe noi că mergeam la vecini.''

Protecţia Copilului din România nu poate interveni în aceste "aranjamente" internaţionale. Poate verifica doar condiţiile în care sunt ţinuţi tinerii.

Beatrice Muntean, DGASPC Sibiu: DGASPC Sibiu încă din 2020 şi-a exprimat dezacordul faţă de aceste plasamente familiale deoarece întâmpinăm o lipsă de transparenţă de comunicare, atât cu familiile străine, cât şi cu familiile de plasament.

Observator a încercat să ia legătura cu reprezentanţii ONG-ului care l-a adus în România, dar nu au fost de găsit. Criminalul este în arest preventiv. Expertiza psihiatrică arată că avea discernământ, ceea ce înseamnă că va răspunde penal.

În ţara noastră, sunt 11 minori delincvenţi, în grija unor familii de români. Un astfel de program de reeducare funcţiona şi la Vişeu de Sus. Acolo, copiii erau trataţi ca sclavi, bătuţi şi puşi la muncă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » "Arată-mi!" Adolescentul german din Mediaș a transmis live cum o ucide pe femeia de 74 de ani, la cererea unei organizații extremiste