Antena Meniu Search
x

Video ”Are două fetițe, nu știu cum o să le zic”. Mama șoferului dubiței din accidentul cu șapte morți de la Iași face mărturisiri cutremurătoare

Mama șoferului din dubița zdrobită de camion, în accidentul cu șapte morți de la Iași, face mărturisiri cutremurătoare. Femeia povestește că bărbatul are două fetițe de 6 și aproape 11 ani care încă nu știu că tatăl lor a murit.

de Redactia Observator

la 01.02.2022, 16:20

Vezi și

Constantin Pralea era la volanul dubiței în care se aflau alți cinci muncitori. Toți au murit în accidentul produs pe DN 28 Iași-Târgu Frumos, în zona localității Sârca. De asemenea, în accident a murit și șoferul TIR-ului care ar fi provocat tragedia.

Mama șoferului spune că acesta a avut o copilărie grea, după ce a rămas orfan de tată la nouă ani. Acum, soarta face ca și fetițele lui să crească fără tată.

”Are două fetițe. Nu știu cum or să reacționeze, cum o să le zic. Sunt în casă la mine. E o mare tragedie. E ceva dezastru. (...) Avea planuri de viitor. El a rămas fără tată la 9 ani și se gândea să își facă și el un rost, să nu rămână copiii lui așa ca el, necăjiți. Și uite ce s-a întâmplat”, a spus femeia.

Mama lui Constantin Pralea a mai spus că tinerii din dubiță, care au murit alături de el în accidentul de la Iași, au fost ajutați de el să se angajeze în construcții, ca să câștige un ban.

Pe acelaşi subiect

”Îi ajuta pe toți. Când apela cineva la el, se ducea la orice oră. I-a angajat să îi ajute pe toți. Zicea hai să munciți cu mine”, a mai spus ea.

Cum s-a produs accidentul cu șapte morți din județul Iași

Potrivit primelor ipoteze luate în calcul de anchetatori, autocamionul ar fi pierdut controlul direcției într-o curbă, cel mai probabil din cauza vitezei, și a lovit ambulanța. Apoi a pierdut complet controlul și a intrat frontal în autoutilitara care venea în spatele ambulanței.

Atât autoutilitara, cât și ambulanța circulau regulamentar.

Cine sunt victimele accidentului cu șapte morți din județul Iași

În urma accidentului din Iași au murit șapte persoane. Este vorba despre șase persoane aflate în autoutilitară și șoferul de pe TIR. Persoanele aflate în ambulanță au scăpat cu leziuni minore (șoferul, asistenta și o pacientă gravidă).

La fața locului au intervenit mai multe echipaje de poliție rutieră, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc accidentul și acționează pentru fluidizarea traficului rutier.

Şeful SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a declarat că echipele ajunse la fața locului au găsit inițial șase persoane inconștiente. Pentru cea de-a șaptea, șoferul din autoutilitară, s-a încercat resuscitarea aproape o oră, însă nu i-a putut fi salvată viața.

”Apelul la 112 ne anunța înainte de ora 7 de un accident cu victime multiple. Implicate persoane din trei autovehicule, dintre care o ambulanță de la serviciul de ambulanță Iași. Au fost trimise inițial patru echipaje acolo, s-a suplimentat apoi cu încă trei echipaje. Mai mulți medici, mai mulți asistenți și paramedici. Au fost găsite initial 6 persoane inconștiente. S-au evaluat. S-a început resuscitarea, pentru unele dintre ele s-a declarat imediat decesul. A șaptea persoana, șoferul dubitei a fost și el găsit în stop prin trauma. S-a efectuat resuscitarea aproape o oră, din păcate fără răspuns. Bilanțul deceselor la acest accident este de șapte persoane decedate din doua autovehicule la locul accidentului. Cei trei din ambulanță erau stabili. Prima a plecat de acolo, așa cum a dorit, gravida care era pacienta in ambulanță. Stabila hemodinamic. A fost dusă la maternitate. Apoi șoferul ambulanței și asistenta au fost preluate de echipajele noastre. Se afla in unitatea de primiri urgențe. Sunt stabilit. Conștienți, câteva confuzii. Vor fi evaluați. Speram sa nu aibă nevoie de intervenție chirurgicală ortopedica sau de internare și evoluția sa fie una favorabilă. Din păcate energia cinetică in momentul impactului a produs leziuni extrem de severe la nivelul tuturor segmentelor la cei 7 implicați și decedați în acest accident”, a declarat Prof.dr. Diana Cimpoeşu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » ”Are două fetițe, nu știu cum o să le zic”. Mama șoferului dubiței din accidentul cu șapte morți de la Iași face mărturisiri cutremurătoare