Antena Meniu Search
x

Video Artă, cu sârma şi patentul. Un bărbat din Prahova crează adevărate opere de artă doar cu un fir de cupru

Petrece şi câte o săptămână întreagă îndoind zeci de metri de sârmă cu un patent. Vorbim de un bărbat din Prahova care s-a specializat în a transforma sârma obişnuită în lucrări de artă. Totul a început pe când era şomer şi avea mult timp la dispoziţie. Acum a ajuns să facă portrete, peisaje sau chiar replici ale tablourilor faimoase folosind doar câte un singur fir de cupru.

de Redactia Observator

la 27.11.2021, 11:06

Vezi și

Doru Mărculescu şi-a găsit vocaţia de artist într-un moment de cumpănă al vieţii. Era şomer, în Anglia, iar într-una dintre plimbările sale i-a atras atenţia o bucată de sârmă de pe jos. "Într-o seară, întorcându-mă de la locul de muncă, spre casă, pe jos am găsit o sârmă și așa a început toată aventura. Am început să mă joc cu ea și de aici a început totul", a declarat Doru Mărculescu, artist.

A descoperit că poate modela aproape orice din sârmă. Foloseşte cuprul, pentru că rezistă la îndoituri. Totul pornește de la un desen pe care îl face singur sau îl tipărește la imprimantă. "Lucrez cu mâinile, cu mintea și cu aceste patru scule", mai spune Doru Mărculescu. Câteva detalii dau farmec lucrărilor sale: în orice lucrare, firul de sârmă este continuu, iar unele dintre îndoituri sunt făcute în relief, astfel încât lucrarea să capete volum. Chiar și atunci când ajunge într-o ramă de tablou.

Artistul nu duce lipsă de comenzi pentru lucrările sale. Munca la o astfel de lucrare poate dura un sfert de oră, sau o săptămână întreagă. Lucrările costă între 20 și 700 de lei, în funcţie de complexitatea lucrării sau de materialul folosit. Reproducerea Cinei cea de taină, spre exemplu, e făcută cu un fir lung de 20 de metri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Artă, cu sârma şi patentul. Un bărbat din Prahova crează adevărate opere de artă doar cu un fir de cupru