Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Așa cutremur nu am mai simţit în viața mea!". Pământul s-a zguduit din nou în Arad. Îngroziți, oamenii au ieşit pe străzi, de frică să nu li se dărâme casele pe ei

Un nou cutremur, de aceasta dată de 5,2 pe scara Richter, a avut loc aseară, în judeţul Arad. Oamenii spun că acesta s-a resimţit mult mai puternic decât cele de până acum. Aceştia  s-au îngrozit când au văzut că le fuge din nou pământul de sub picioare. Mai multe clădiri au fost afectate - au căzut coşuri de fum, tencuieli şi chiar cărămizi.  

de Redactia Observator

la 07.06.2023 , 07:43

Ora 20 şi 26 de minute. Un cutremur cu o magnitudine de 5,2 a zguduit din nou pământul în apropiere de oraşul Arad.

Oamenii au ieşit panicaţi în stradă, de frică să nu li se dărâme casele pe ei. 

Femeie: Deci, efectiv sunt la muncă în mall, în Arad. Aşa cutremur nu am simţit în viaţa mea. Efectiv au pârâit vitrinele la magazine. Nu am mai simţit niciodată aşa ceva.

Vezi și

În urma cutremurului multe imobile au fost avariate. Au căzut bucăţi de tencuială de pe faţada clădirilor, ţigle de pe case şi mai multe cărămizi s-au desprins din ziduri sau din coşurile de fum. 

Pe acelaşi subiect

Bărbat: Acoperişul e găurit, deja de vreo 20 de cărămizi. De la numărul 3 a căzut. 

Femeie: De pe casa veche două coşuri au căzut pe două maşini. Şi o groapă în asfalt. Deci asta e goapa în asfalt. 

Primarul din Arad, surprins de cutremur în direct, în timpul unei emisiuni radio

Chiar şi primarul oraşului a fost surprins de cutremur, în direct, în cadrul unei emisiuni:

Avem şi un cutremur între timp, sper că trece destul de repede. Iată-ne cum ne mişcăm. Noi în simţim bine aici că suntem la etaj. Bine de tot. Suntem la etajul şapte. Se vede cum se mişcă microfoanele şi tot.

Echipaje de pompieri au iesit pe străzi să evalueze pagubele şi să intervină pentru înlăturarea elementelor de construcţie slăbite de cutremur.

Seismul s-a simţit puternic şi la o distanţă de 23 de kilometri de Arad, în comuna Mașloc.

Femeie: Un zgomot scurt s-a auzit, puternic însă toată casa s-a mişcat din încheieturi. Mă ţineam de scaun. Distanţa între masă şi tocul uşi a fost relativ mică, dar m-am sprijinit de pereţi ca să ajung la sub tocul uşii. 

Bărbat: Ia uite! Încă se mişcă. Uite! Toate se mişcă! 

Seismul s-a simţit şi în Reşiţa, Hunedoara, dar şi în Ungaria, Serbia și Croația

În comuna Săcălaz, de lângă Timişoara oamenii au observat cum se mişcă lustrele în casă.

Şi în Cluj Napoca oamenii au simţit cutremurul: A fost cutremur iar! Serios! Suntem pe canapea şi ne-a legănat. 

Seismul puternic s-a simţit şi în Reşiţa, Hunedoara, dar şi în Ungaria, Serbia și Croația. În ultima lună au avut loc mai multe cutremure în zona seismică Banat, cu epicentrul în județul Arad. Primul s-a petrecut pe 23 mai, şi a avut magnitudinea de 4,9. Cea mai puternică mişcare tectonică din acest an din România, de 5,7 grade pe scara Richter, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » "Așa cutremur nu am mai simţit în viața mea!". Pământul s-a zguduit din nou în Arad. Îngroziți, oamenii au ieşit pe străzi, de frică să nu li se dărâme casele pe ei