Antena Meniu Search
x

Asistentă din Sibiu, răpusă de coronavirus. Avea 49 de ani și doi copii: "Nu am putut face nimic ca să o salvăm"

O asistentă de 49 de ani, infectată cu noul coronavirus, a murit la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu. Este primul caz de cadru medical din Sibiu mort din cauza COVID-19.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 13.07.2020, 15:09

Asistenta de 49 de ani este primul cadru medical răpus de coronavirus, în Sibiu
Asistentă din Sibiu, răpusă de coronavirus. Avea 49 de ani și doi copii - Profimedia / imaginie ilustratuvă
  • Directorul Spitalului Județean spune că nu se cunoaște deocamdată sursa infecției cu coronavirus.
  • Asistenta de 49 de ani era mama a doi copii – o fată și un băiat.

Reprezentanții spitalului au postat, luni, pe pagina de Facebook, un mesaj de condoleanțe după decesul asistentei în vârstă de 49 de ani.

„Veste tristă pentru medicina sibiană: SCJU Sibiu intră în rândul spitalelor unde COVID-19 a făcut victime în rândul personalului medical. Ne exprimăm profundul regret ca urmare a decesului colegei noastre, asistentă medicală în cadrul Compartimentului Nefrologie. Este dureros când un cadru medical pierde lupta împotriva COVID-19 și nu există suficiente cuvinte pentru a măsura tristețea care ne încearcă în aceste momente, când viața și cariera unui om care mai avea multe de oferit, a fost curmată mult prea repede”, au scris, pe pagina de Facebook, reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Asistenta era mama a doi copii

Asistenta a fost transferată la SCJU de la Spitalul TBC și a stat aproape o săptămână în Secția ATI. Din păcate, evoluția stării de sănătate nu a fost deloc favorabilă, aceasta având o formă severă de COVID-19.

Directorul Spitalului Județean, Liliana Coldea spune că nu se cunoaște deocamdată sursa infecției cu coronavirus.

„Ancheta epidemiologică este în curs. Nu știm care a fost sursa de infecție și nu vrem să facem speculații în acest sens. Noi respectăm același plan de măsuri. Personalul medical știe foarte bine că trebuie să se echipeze corespunzător, se respectă în continuare regulile și toate protocoalele stabilite”, a precizat, pentru Ora de Sibiu, Liliana Coldea, directorul SCJU Sibiu.

Asistenta răpusă de coronavirus avea 49 de ani și doi copii – o fată și un băiat.

„Regretăm enorm dispariția colegei noastre și suntem alaturi de familia îndoliată. Colegii de muncă sunt șocați. Ne pare foarte rău că nu am putut face nimic ca să o salvăm. Acest virus este cât se poate de real și de periculos.

Populația să respecte regulile ca să nu mai avem astfel de situații și să îi protejăm pe cei dragi și să ne protejăm pe noi”, a mai spus Liliana Coldea.

În județul Sibiu, de la debutul epidemiei, au murit 55 de persoane.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Asistentă din Sibiu, răpusă de coronavirus. Avea 49 de ani și doi copii: "Nu am putut face nimic ca să o salvăm"