Video Au adus puţin din Versailles la Daneş, în Transilvania. Experienţa pentru care turiştii au venit de la sute de kilometri
Românii care vor să savureze ceva între micul dejun şi prânz s-au îndrăgostit iremediabil de conceptul englezesc de brunch. Sute de turişti s-au bucurat de bunătăţi în inima Transilvaniei, la aer curat. Iar gazdele le-au pregătit surprize şi dincolo de platourile bogate: unele din cele mai frumoase rase de cai au făcut spectacol în faţa musafirilor.
La 11 kilometri de Sighişoara, în satul Daneş, turiştii s-au desfătat cu preparate pe alese: reţetele tradiţionale şi aromele orientale au făcut echipă, la un brunch în care totul a fost gătit din ingrediente locale, în aer liber.
Bucătar: Aici avem Kofta de miel, sunt ca nişte mici din Orientul de Est, dar sunt din carne de miel. Aici avem steak de vită. E vită Angus.
Repoter: Care sunt secretele?
Bucătar: Să nu fie făcute la foc foarte puternic, să nu fie lăsate foarte mult pe foc, un mediu ar fi ideal, dacă nu e carnea foarte tare.
- De câţi bani are nevoie un român pentru o săptămână de cazare la all inclusive, în Năvodari
- Neversea 2023. Reacţia unui turist venit să se distreze la malul mării: ''Cel mai frumos festival din România!''
- De-a râsu'-plânsu'. Şoferul de Porsche, care a furat dintr-o spălătorie din Braşov un mop şi o găleată, a...
- Un bărbat de 66 de ani a murit, după ce mașina a lovit un stâlp electric în Timiş
- Sănătatea arborilor din Bucureşti, verificată cu tomograful. Ar trebui însă mai bine de 170 de ani pentru...
În cuptorul cu jar s-a rumenit şi peştele, iar legumele au fost gătite atât cât să îşi păstreze gustul natural.
Bucătar: Aici avem morcovi de sezon, de la producători locali, îi caramelizăm cu miere, ulei de măsline, puţin unt şi un parfum de lămâie.
Spectacol culinar demn de Versailles în Transilvania
Nicu Lazăr, manager domeniu turistic: Încercăm să aducem puţin poate din Versailles din Franţa sau poate din Schonbrunn din Austria să-l aducem la Daneş, bucătarii încearcă să aducă tot elemente din aceste zone şi produsele noastre tradiţionale.
Şi pentru ca răsfăţul să fie complet, participanţii la brunch au avut parte şi de un spectacolul ecvestru. Turiştii au putut admira unele dintre cele mai vechi rase de cai, precum pur sânge spaniol, pur sânge arab ori andaluz. La final, a mai fost loc şi pentru scurte plimbări în familie pe plaiurile transilvănene, cu căruţele de agrement.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰