Antena Meniu Search
x

Video Au adus puţin din Versailles la Daneş, în Transilvania. Experienţa pentru care turiştii au venit de la sute de kilometri

Românii care vor să savureze ceva între micul dejun şi prânz s-au îndrăgostit iremediabil de conceptul englezesc de brunch. Sute de turişti s-au bucurat de bunătăţi în inima Transilvaniei, la aer curat. Iar gazdele le-au pregătit surprize şi dincolo de platourile bogate: unele din cele mai frumoase rase de cai au făcut spectacol în faţa musafirilor. 

de Redactia Observator

la 08.07.2023, 21:06

Vezi și

La 11 kilometri de Sighişoara, în satul Daneş, turiştii s-au desfătat cu preparate pe alese: reţetele tradiţionale şi aromele orientale au făcut echipă, la un brunch în care totul a fost gătit din ingrediente locale, în aer liber.

Bucătar: Aici avem Kofta de miel, sunt ca nişte mici din Orientul de Est, dar sunt din carne de miel. Aici avem steak de vită. E vită Angus.

Repoter: Care sunt secretele?

Bucătar: Să nu fie făcute la foc foarte puternic, să nu fie lăsate foarte mult pe foc, un mediu ar fi ideal, dacă nu e carnea foarte tare. 

Pe acelaşi subiect

În cuptorul cu jar s-a rumenit şi peştele, iar legumele au fost gătite atât cât să îşi păstreze gustul natural.

Bucătar: Aici avem morcovi de sezon, de la producători locali, îi caramelizăm cu miere, ulei de măsline, puţin unt şi un parfum de lămâie. 

Spectacol culinar demn de Versailles în Transilvania

Nicu Lazăr, manager domeniu turistic: Încercăm să aducem puţin poate din Versailles din Franţa sau poate din Schonbrunn din Austria să-l aducem la Daneş, bucătarii încearcă să aducă tot elemente din aceste zone şi produsele noastre tradiţionale.

Şi pentru ca răsfăţul să fie complet, participanţii la brunch au avut parte şi de un spectacolul ecvestru. Turiştii au putut admira unele dintre cele mai vechi rase de cai, precum pur sânge spaniol, pur sânge arab ori andaluz. La final, a mai fost loc şi pentru scurte plimbări în familie pe plaiurile transilvănene, cu căruţele de agrement.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Au adus puţin din Versailles la Daneş, în Transilvania. Experienţa pentru care turiştii au venit de la sute de kilometri