Antena Meniu Search
x

Video Au cumpărat de pe internet o pisică Scottish Fold cu 1.500 de lei, pentru fetiţa lor. Trauma trăită de Sărbători de o familie din Bucureşti

Au vrut un pisoi de rasă, cadou pentru fiica lor, şi au trăit o traumă de sărbători. O familie din Bucureşti a cumpărat cu bună-credinţă un animal de companie de pe Internet dar, după câteva zile, pisica a murit. Samsarii de feline profită de neştiinţa noastra. Împerechează animalele în condiţii improprii şi le vând la preţuri de două trei ori mai mici faţă de crescătorii cu pedigree. 

de Redactia Observator

la 03.01.2024, 20:26

Vezi și

Femeia care a cumpărat pisica: Am văzut anunţul. Era rasa Scotish Fold. O pisică foarte drăgălaşă în poze. Era cadou de Crăciun pentru fata noastră de 15 ani! 

Familia s-a bucurat de micul animăluţ, pe care l-au numit Coco, doar câteva zile

Puiul de pisică adorabil a costat 1.500 de lei. Un preţ de 3 ori mai mic faţă de un exemplar cumpărat de la un crescător cu pedigree. Familia s-a bucurat de micul animăluţ, pe care l-au numit Coco, doar câteva zile. Apoi, brusc, pisoiul s-a îmbolnăvit.

Femeia care a cumpărat pisica: A făcut o infecţie la ochi, nu mi-a plăcut chestia asta şi am fost la veterinar cu ea. Veterinarul a zis că nu are două luni, cu siguranţă, era mult mai mică decât termenul de două luni.

La scurt timp, puiul a murit.

Femeia care a cumpărat pisica: Pentru noi, în ajun de Crăciun, să pierzi puiuţul ăsta, cu toate că ne-am ataşat de el deja şi pentru fată a fost o traumă enormă. Deci a fost foarte crunt! Trebuie să fim foarte vigilenţi, să punem multe întrebări, să cunoaştem mult mai bine vânzătorul. 

Proprietara pisicilor şi-a închis telefonul. Oamenii au depus plângere la poliţie

Familia încearcă acum să-şi recupereze banii, însă, în lipsa unor documente, va fi aproape imposibil. Proprietara pisicilor şi-a închis telefonul. Oamenii au depus plângere la poliţie. 

Crina Eşanu, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei: Vânzarea sau achiziţionarea unui animal fără documentele corespunzătoare reprezintă o contravenţie sancţionată cu amendă între 600 şi 1200 de lei. De asemenea, despărţirea puilor de mamă înaintea vârstei de 8 săptămâni, în scop comercial, este considerată infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare sau amendă.

Internetul e plin de anunţuri prin care se vând pui de pisică sau căţei, semn că afacerea este extrem de profitabilă. 

Ce îi sfătuiesc crescătorii autorizaţi de animale pe cei care vor să-şi cumpere un prieten necuvântător

Crescătorii autorizaţi de animale îi sfătuiesc pe cei care vor să-şi cumpere un prieten necuvântător să meargă la proprietar acasă, să vadă mama puilor şi condiţiile de igienă în care trăiesc. Doar aşa vor avea garanţia că vor cumpăra un animal de companie sănătos. 

Adrian Bîlbă, veterinar/crescător de câini: Prin transportul lor de către tot felul de intermediari, se expun foarte mult la infecţii. Ne îndreptăm spre un crescător, te informezi unde ar putea fi, eventual astepţi unde este un cuib disponibil, ai şi timp să te gândeşti şi faci acest pas în cunoştinţă de cauză.

Comisia Europeană vrea să schimbe legile pentru a proteja animalele de companie şi a-i descuraja pe samsari. Noile prevederi vor stabili standarde uniforme pentru creșterea, adăpostirea și manipularea câinilor și pisicilor în unitățile de reproducție, în magazinele de animale de companie și în adăposturi. În România, aproape jumătate dintre gospodării au un câine, o pisică sau chiar ambele animale, cea mai mare pondere din Europa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Au cumpărat de pe internet o pisică Scottish Fold cu 1.500 de lei, pentru fetiţa lor. Trauma trăită de Sărbători de o familie din Bucureşti