Antena Meniu Search
x

Video Au fost desemnaţi câştigătorii TIFF 2022. Marele premiu, câştigat de o peliculă din Bolivia. Maia Morgestern, premiul pentru întreaga carieră

Seară de gală, aseară, la Cluj-Napoca. Festivalul Internaţional de Film Transilvania şi-a desemnat câstigătorii acestei ediţii. Au fost premiaţi atât regizori români, cât şi străini, iar în acest an, Trofeul Transilvania a mers în Bolivia, pentru pelicula Utama. Maia Morgestern a primit premiul pentru întreaga carieră. 

de Redactia Observator

la 26.06.2022, 08:35

Vezi și

De cum s-a lăsat seara, actorii şi invitaţii au început să păşească pe covorul roşu. Unii s-au bucurat că participă din nou la un festival fără restricţii. Alţii aveau emoţii înainte de premiere.

Adrian Titieni - actor: Sunt împreună cu fiul meu, el are 20 şi eu am 60 şi el se simte super bine, eu mă simt foarte bine.

Magda Catone - actriţă: Având în vedere că filul meu a participat cu o producţie aici, sper să aibă şi un rezultat bun.

Premiul pentru cel mai popular film românesc a ajuns la Victor Canache, pentru "Capra cu trei iezi", un thriler inspirat din celebra poveste a lui Creangă. 

Pe acelaşi subiect

Victor Canache, regizor: Emoţionaţi, fericiţi, încantaţi sa fim aici, surprinţi, mai presus de toate cred că surprinşi. E debut, e primul film de debut, nu am avut evenimente de genul acesta foarte des în viata noastră.

Luana Georgiţă- producător: E un film horror, nu ştiam ce reacţie o să aibă publicul din România la un film de genul ăsta.

TIFF şi-a desemnat câştigătorii

Iar marele premiu al festivalului a ajuns în Bolivia, pentru pelicula Utama care prezintă povestea unei familii afectată de secetă. 

Alejandro Loayza Grisi - regizor UTAMA: Sunt recunoscător festivalului, organizatorilor, juriului, desigur, și minunatului public din Cluj.

Anul acesta, Maia Morgestern a primit premiul pentru întreaga carieră.

Maia Morgenstern: A fost o zi in care m am simtit rasfatată. M-am gândit ce bine e să fii o bătrână doamnă. 

Maia Morgenstern: Îl merit graţie multor întâlniri miraculoase, importante, dificile nu de puţine ori cu adevăraţi artişti.

Tudor Giurgiu - director festival: A fost o seară ca pe vremuri cu multă lume, cu cineasti importanti, doama Maia Morgestern cu invittai extraordinari 

Festivalul s-a încheiat cu proiecţie în aer liber, în Piaţa Unirii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Au fost desemnaţi câştigătorii TIFF 2022. Marele premiu, câştigat de o peliculă din Bolivia. Maia Morgestern, premiul pentru întreaga carieră