Antena Meniu Search
x

Video TIFF, cu preparate gătite de bucătari din Ucraina. Fondurile strânse vor fi donate asociaţiei care livrează mese calde refugiaților

Arta cinematografică şi arta culinară s-au combinat la Festivalului Internaţional de Film Transilvania de la Cluj. Pentru prima dată, cele mai bune preparate tradiţionale ucrainene au putut fi degustate de cinefili. Bunătăţile au fost pregătite de chef Adi Hădean împreună cu bucătari din Ucraina. Fondurile strânse vor fi donate asociaţiei care livrează mese calde refugiaților. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 21.06.2022, 08:39

Vezi și

Festivalul Internațional de Film Transilvania a fost condimentat cu bunătăţi tradiţionale ucrainene. Iar ardeii umpluţi cu legume şi colţunaşii cu cartofi, varză şi afumătură au fost premianţii zilei.

Alex Prunean, reporter Observator: Pentru o porţie de 6 colţunaşi umpluţi cu cartofi, ceapă şi bacon, donaţia recomandată este de 25 de lei, iar pentru ardei umplut cu legume 15 lei. Toţi banii vor ajunge la o asociaţie care le asigură câte o masă caldă pe zi refugiaţilor ucraineni ajunşi în ţara noastră.

Şi plăcinta cu mere a avut fanii ei, aşa că nu a rămas prea mult timp pe tavă. O altă vedetă a evenimentului a fost borşul ucrainean cu costiţă de porc.

Adi Hădean, bucătar chef: Asta are morcovi, ceapă, cartofi, sfeclă, nişte varză, o ţâră de apă, foi de dafin, sare, piper şi pastă de roşii mai pe final. Foc încet şi apoi când e fiartă carnea de pe os se poate mânca şi borşul.

Pe acelaşi subiect

Toate preparatele au fost gătite de bucătari din Ucraina, sub coordonarea lui Chef Adi Hădean. În plus, pentru refugiaţii ucraineni, accesul la festival este gratuit.

Cristian Hordilă, TIFF manager: TIFF for Ukrain este umbrela sub care am decis să cuprindem toate măsurile, iniţiativele şi dorinţele noastre de a ne arăta sprijinul pentru ucrainenii care sunt în Cluj.

Festivalul Internațional de Film Transilvania se încheie duminică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Entertainment » TIFF, cu preparate gătite de bucătari din Ucraina. Fondurile strânse vor fi donate asociaţiei care livrează mese calde refugiaților