Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Au fost multe maşini! M-am gândit că s-a întâmplat ceva rău". Cum a pus o adolescentă de 13 ani autorităţile pe jar în urma unei provocări online

O joacă de copii a provocat agitaţie mare în Braşov! O fetiţă de doar 13 ani a pus pe jar autorităţile, după ce a sunat la poliţie şi a spus că a fost răpită de mai mulţi indivizi, ca parte a unei provocări de pe reţelele sociale. În realitate însă, fata era în siguranţă, acasă, împreună cu familia. Acum, cei care vor suporta consecinţele acestei farse sunt părinţii copilei, care riscă să primească o amendă usturătoare. 

de Redactia Observator

la 19.10.2024 , 08:33

Un apel disperat la 112 al unei copile de 13 ani a pus pe jar polițiștii din Brașov! Speriată, fata îi spune dispecerului că a fost răpită de pe stradă și băgată cu forța într-o mașină necunoscută. Chiar înainte de a oferi detalii despre răpitori, apelul s-a întrerupt brusc. Dispecerul 112 a încearcat de nenumărate ori să o sune înapoi, dar telefonul fetei era închis. S-a declanșat o mobilizare de forțe, iar aproape o sută de agenți de poliție au plecat în urmărirea copilei.

O provocare primită online

"Au fost multe maşini! M-am gândit că s-a întâmplat ceva rău", spune un localnic.

Vezi și

După lungi căutări, polițiștii au localizat apelul - Cartierul Săticel din Zărnești. Trei mandate de percheziție au fost emise rapid, iar anchetatorii au parte de o surpriză: copila este teafără și nevătămată, iar părinții ei în stare de șoc.

Pe acelaşi subiect

"Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov reaminteşte cetăţenilor că orice apel fals la numărul de urgenţă 112 implică mobilizarea unor resurse considerabile umane şi logistice şi poate întârzia intervenţia autorităţilor în situaţii reale de urgenţă", spune IPJ Braşov. 

Luată la bani mărunţi de agenți, copila mărturisește într-un final adevărul.Totul a fost doar o provocare primită pe TikTok, iar după ce a iniţiat apelul, a aruncat cartela SIM la gunoi, pentru a nu putea fi găsită. 

"În general adolescenţii se îndepărtează de nevoile familiei şi cad uşor în plasa celor care vor să profite de naivitatea lor. Toate aceste lucru vin dintr-o nevoie de afirmare socială, prin intermediul inteligenţei sociale", spune Gabriel Bibire, psiholog. 

"Poliţia Braşov recomandă, de asemenea, părinţilor să fie vigilenţi, în ceea ce priveşte activitatea online a copiilor lor, şi să-i informeze cu privire la consecinţele grave ale acceptări unor provocări iresponsabile venite de pe reţelele de socializare", mai declară IPJ Braşov. . 

Acum, cei care vor suporta consecințele acestei farse, vor fi chiar părinţii copilei, care riscă să primească o amendă usturătoare.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
IPS Teodosie ne îndeamnă să nu ascultăm de medic în perioadele de post. Sunteţi de acord cu noua sa declaraţie?
Observator » Evenimente » "Au fost multe maşini! M-am gândit că s-a întâmplat ceva rău". Cum a pus o adolescentă de 13 ani autorităţile pe jar în urma unei provocări online