Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Au fugit de teama războiului, dar şi-au riscat viaţa trecând graniţa prin Munţii Maramureşului. Unul dintre cei 4 ucraineni a murit de frig

A plătit teama de război cu moartea. Un grup de ucraineni a trecut graniţa ilegal prin Munţii Maramureşului. Unul dintre ei, un bărbat de 41 de ani, a murit din cauza hipotermiei, iar alţi trei au fost transportaţi de urgenţă la spital. Echipele de salvamontişti şi poliţiştii de frontieră au intervenit în condiţii extreme. Au căutat victimele ore întregi la temperaturi de minus zece grade.

de Redactia Observator

la 08.12.2022 , 17:23

Fugiţi din calea războiului, patru ucraineni şi-au riscat viaţa pentru a trece graniţa în România. Condiţiile au fost prea dure pentru bărbatul de 41 de ani, care a fost declarat decedat la câteva ore după salvare. A murit îngheţat, după o noapte geroasă sub cerul liber.

Viorel Berende - Șef Formație Salvamont Vișeu: Una dintre victime era întinsă pe jos, inconştientă, ne-am ocupat de ea, am încercat să o resuscităm, dar nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

Alarma la 112 a fost dată de către o prietenă a ucrainenilor

Vezi și

Șase salvatori montani însoțiți de alți șase polițiști de frontieră au urcat în munți după grupul rătăcit. În ajutor a venit un localnic, care le-a pus la dispoziţie şi o dronă.

Pe acelaşi subiect

Dan Benga, director Salvamont Maramureș: Condiţiile meteo erau deosebit de grele pentru perioada asta a anului, totuşi, minus opt, minus zece grade în zona respectivă, am avut parte şi de viscol, zăpada era undeva la 60 - 80 de cm, iar unde era suflată depăşea un metru.

Ucrainenii, găsiţi de salvamontişti după 6 ore de căutări

La miezul nopţii, după şase ore de căutări, grupul a fost găsit în Poienile de Sub Munte din judeţul Maramureş.

Oana Pîrcălab - purtător de cuvânt ITPF Sighetu Marmației: O femeie în vârstă de 29 de ani şi trei bărbaţi, cu vârste între 34 şi 41 de ani, toţi cetăţeni ucraineni se aflau în imediata apropiere a frontierei de stat, la graniţa cu Ucraina, la o altitudine de aproximativ 1400 de metri.

Viorel Berende - Șef Formație Salvamont Vișeu: I-am găsit în jurul unui foc. Pe care şi l-au făcut la recomandarea noastră, fapt care i-a ajutat foarte mult pentru că nu au ajuns în stare de hipotermie avansată, cei trei, dintre victime.

Vasile Moldovan - primar Sighetu Marmației: Din informaţiile pe care le deţin, la această dată de la Spitalul Municipal Sighet, sunt internaţi sub supraveghere doi dintre cetăţenii ucraineni, respectiv un bărbat şi o persoană de sex feminin, sora persoanei decedate. Starea lor în acest moment fiind stabilă.

Cei patru erau îmbrăcaţi necorespunzător, în pantofi sport şi blugi. De la începutul războiului, peste 1500 de ucraineni au trecut ilegal graniţa prin satele din Maramureş. În apele din Tisa, cel puţin cinci ucraineni şi-au pierdut viaţa până acum. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Au fugit de teama războiului, dar şi-au riscat viaţa trecând graniţa prin Munţii Maramureşului. Unul dintre cei 4 ucraineni a murit de frig