Antena Meniu Search
x

Video Pelerinaj la moaștele Sfintei Filofteia de la Curtea de Argeș. Credincioșii s-au rugat pentru cei dragi și pace la graniță

Catedrala Arhiepiscopală Regală din Argeş a devenit ieri neîncăpătoare pentru sute de creştini care au venit să se închine la moaştele Sfintei Filofteia, considerată ocrotitoarea copiilor şi a tinerilor.Oamenii au venit atât din Argeş cât şi din judeţele învecinate ca să se roage pentru sănătate şi pace la graniţele ţării.

De Redactia Observator la 08.12.2022, 09:13
Vezi și

Credincioşii au trecut rând pe rând pe la racla cu sfintele moaște, considerate tămăduitoare şi făcătoare de minuni. S-au rugat, au lăsat acatiste pentru pomenirea celor dragi şi au primit binecuvântarea duhovnicului.

"De unde aţi venit?"

"Din Curtea de Argeş suntem noi."

"Ce i-aţi cerut Sfintei?"

Pe acelaşi subiect

"Păi ce să îi cerem?Sănătate...şi pace să fie, să se termine cu războiul şi să fim sănătoşi. Ce putem să cerem mai mult? Pace în România!"

Întreaga procesiune s-a desfăşurat sub supravegherea forţelor de ordine. Şi cum mulţi au venit de departe, reprezentanții Arhiepiscopiei le-au dat ceaiuri calde pentru a înfrunta vremea rece.

"Ne spuneţi şi nouă de unde aţi venit?"

"De la Vâlcea."

"Văd că foarte mulţi oameni au răzbit şi frigul şi vremea..."

"Păi Sfânta ne ajută tot timpul şi de aceea îndurăm orice. Ţinând cont că este o dată pe an se merită să facem acest efort."

"Mai aveţi puţin până ajungeţi..."

"Da, da. Doamne ajută, Doamne ajută! Ne ajută Dumnezeu şi ajungem, încet, încet."

"De cât timp aşteptaţi?"

"Ee...o oră jumătate."

Prăznuirea Sfintei Filofteia se face în fiecare an, pe data de 7 decembrie.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Pelerinaj la moaștele Sfintei Filofteia de la Curtea de Argeș. Credincioșii s-au rugat pentru cei dragi și pace la graniță