Antena Meniu Search
x

Video Au mers să ia energie de la "piatra sfântă", dar s-au ales cu hipotermie. Zeci de turişti au urcat pe viscol să vadă Sfinxul din Bucegi

S-au dus să caute energiile misterioase din Bucegi, dar au intrat în şoc hipotermic. Sute de turişti au înfruntat viscolul şi au urcat pe munte pentru a sărbători aşa-zisa zi a Sfinxului, când piatra capătă puteri mistice, cum cred ei. Zeci de maşini au rămas înzăpezite. Mai mulţi turişti care au mers pe jos s-au rătăcit şi riscau să moară de frig dacă nu îi găseau salvamontiştii. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 29.11.2023, 19:48

Vezi și

Pasionaţii de fenomene paranormale cred că Sfinxul capătă puteri magice pe pe 28 noiembrie, aşa că se adună acolo ca să ia energie de la piatra pe care o cred sfântă. Viscolul de ieri a blocat telecabina, aşa că oamenii au venit cu maşina cât au putut, după care au luat-o la pas, prin vânt şi ninsoare. 

Sute de oameni s-au adunat să vadă Sfinxul, în ciuda avertizărilor salvamontiştilor

Claudiu Loghin, reporter Observator: Sute de oameni s-au adunat, aici, în Masivul Bucegi, în zona Sfinxului, în condiţiile în care avertismentele salvatorilor montani au fost cât se poate de clare. Viscolul este puternic, vizibilitatea este scăzută şi din acest motiv, pericolul de rătăcire sau de hipotermie este extrem de mare.

Laurenţiu Paraschiv, coordonator Salvamont Buşteni: Au fost foarte multe maşini blocate, derapate în şanţ, au trebuit tractate, împinse. Peste 15 maşini am ajutat numai noi.

Pe acelaşi subiect

Alţi turişti şi-au riscat viaţa. Au orbecăit prin viscol şi unii s-au rătăcit de două ori

Laurenţiu Paraschiv, coordonator Salvamont Buşteni: Prima oară au luat-o înspre Omu, în loc să meargă spre Piatra Arsă, au fost îndreptaţi pe drumul corect de colegii de sus. Dar din păcate au cerut iar ajutorul că s-au rătăcit undeva între Sfinx şi telecabină. Vă daţi seama că la condiţiile meteo n-ar fi supravieţuit până dimineaţă.

În ciuda avertismentelor, sute de oameni au făcut un cerc în jurul Sfinxului din Bucegi, au cântat, au fluturat steagul dacic. S-au încărcat cu energie pozitivă, spun ei.

Excursiile la Sfinx sunt organizate, de ani buni, de persoane care se recomandă "terapeuţi" sau "formatori în informaţie energetică". Aceştia susţin că pe 28 noiembrie, razele soarelui crează o piramidă energetică cu proprietăţi vindecătoare în jurul stâncii. 

O astfel de excursie se vinde cu 1.110 lei de persoană. Transportul se plăteşte separat, încă 450 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Au mers să ia energie de la "piatra sfântă", dar s-au ales cu hipotermie. Zeci de turişti au urcat pe viscol să vadă Sfinxul din Bucegi