Antena Meniu Search
x

Video Au plecat cu "darul" de la nunți. Peste 20 de persoane au ajuns la spital, după ce li s-a făcut rău. Participaseră la două petreceri diferite

Este anchetă epidemiologică în judeţul Alba, după ce zeci de oameni au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au participat la două nunţi organizate în restaurante diferite. Cinci dintre cei duşi la spital, printre care şi un copil, au rămas internaţi. În ambele cazuri pe fir au intrat cei de la DSP şi Protecţia Consumatorilor care au prelevat probe din mâncarea servită nuntaşilor.   

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 04.09.2023, 13:31

Vezi și

În total, 21 de persoane, printre care și un copil de 14 ani, au acuzat stări de rău și au ajuns la spital, însă doar câțiva dintre ei au rămas internați. Primii care s-au simțit rău au fost 7 invitați de la o cununie sărbătorită la o pensiune din localitatea Ocoliș, în Munții Apuseni.

Au plecat cu "darul" de la nunți

Oamenii au avut stări de greață și vărsături, și au fost transportați cu ambulanțele la spitalul din Turda. Trei dintre bolnavi au plecat acasă dupa consult, dar doi bărbați și 2 femei au rămas internate. În total, la eveniment au participat 40 de persoane.

Și tot sâmbătă, 13 persoane care participau la o nuntă cu 200 de oameni, în Alba Iulia de această dată, au prezentat aceleași simptome, stări de rău și vărsături. S-au prezentat singuri la spital, însă a fost internat doar un minor de 14 ani, pentru că restul persoanelor au refuzat internarea. În ambele cazuri, cei de la DSP și OPC au prelevat probe din mâncarea servită cât și de pe mâinile personalului care a manipulat alimentele, dar rezultatele analizelor vor sosi abia mâine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Au plecat cu "darul" de la nunți. Peste 20 de persoane au ajuns la spital, după ce li s-a făcut rău. Participaseră la două petreceri diferite