Antena Meniu Search
x

Avalanşă în Munţii Făgăraş. Doi turişti au fost răniţi, salvamontiştii intervin cu un elicopter SMURD

Două persoane au fost rănite astăzi după ce au fost surprinse de o avalanşă în Munţii Făgăraş. Salvamontiştii au reuşit să ajungă la victime.

Două persoane au fost rănite astăzi după ce au fost surprinse de o avalanşă în Munţii Făgăraş. Salvamontiştii au reuşit să ajungă la victime, iar una dintre ele, o femeie, este în stare mai gravă.

Reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Argeş au precizat pentru News.ro că avalanşa s-a produs sub Cota 2000, pe porţiunea cuprinsă între zona Tunel şi Cotă. Doi turişti au fost răniţi. O femeie este în stare mai gravă, însă viaţa sa nu este în pericol, susţin salvamontiştii care au ajuns la faţa locului şi le acordă primul ajutor. 

Conform Serviciului Salvamont, cele două persoane rănite fac parte dintr-un grup de circa 15 persoane.

La faţa locului intervin salvamontiştii din Sibiu şi Argeş şi un elicopter SMURD pentru extragerea persoanelor accidentate. Salvamontştii au pregătite şi tărgile de transport pe zăpadă, dacă evacuarea celor doi nu se poate face cu elicopterul. 

Salvamontiştii avertizează că temperaturile ridicate de ieri şi astăzi favorizează producerea avalanşelor în majoritatea masivelor din ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Avalanşă în Munţii Făgăraş. Doi turişti au fost răniţi, salvamontiştii intervin cu un elicopter SMURD