Antena Meniu Search
x

Video Avarie masivă la rețeaua de termoficare din Capitală. Bucureștenii înlocuiesc dușul acasă cu cel de la sală

Sistemul de termoficare din Bucureşti, aflat în colaps de ani întregi, îi face pe oameni să meargă mai des la sală! Pare greu de crezut, dar îşi fac abonamente doar pentru a putea face un duş fierbinte. Reţeaua a ieşit din revizia de vară şi a intrat direct în avarie. Peste 1200 de blocuri din Capitală nu au la această oră apă caldă. 

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 06.09.2022, 22:53

Vezi și

Sătui de avarii care se ţin lanţ şi reparaţii care se întind pe luni întregi, bucureştenii se descurcă aşa cum pot. Dacă unii şi-au pus centrale sau încălzesc apa pe aragaz, alţii şi-au transformat abonamentul la sală în abonament... de făcut duş cu apă caldă. 

Răzvan Marinescu, manager sală de fitness: "Mi-au spus chiar la recepţie că ei vin să îşi facă abonament la sală doar ca să facă duş. Noi nu avem nimic împotrivă. Ne place că facem abonamente, avem clienţi, doar că câteodată pare gol pentru că cei care vin la sală intră doar în vestiar. Şi de acolo pleacă la muncă, spre exemplu."

Între 100 şi 200 de lei costă un abonament de bază la majoritatea sălilor de fitness din Bucureşti. Asta înseamnă undeva între 3 şi 6 lei zilnic pentru un duş.

Răzvan Marinescu, manager sală de fitness: "Avem un băiat care lucrează bodyguard la o firmă de pază, vine doar să îşi facă duş. O familie tot aşa, vine special dimineaţa, înainte să plece toţi ba la şcoală, ba la muncă, vin cu bagaj de acasă, cu ghiozdane, intră la duş şi pleacă unde au treabă."

Pe acelaşi subiect

"Dacă nu aţi avea apă caldă, aţi veni la sală să vă faceţi duş? Sincer, da, că trebuie să ne spălăm."

"Când nu ai posibilităţi şi nu ai unde să faci chestia asta... unii apelează şi la această opţiune." 

Zeci de mii de bucureșteni fără apă caldă

Ieri, în aproximativ 2000 de blocuri din Bucureşti nu curgea pic de apă caldă. Astăzi, numărul lor s-a redus la 1200. Chiar şi aşa, un calcul aproximativ arată că cel puţin 36.000 de bucureşteni sunt afectaţi de avarii. 

Andre Rotaru, reporter Observator: "De la centralele Elcen, agentul termic ajunge în astfel de puncte, unde se prepară propriu-zis apa caldă care ar trebui să ajungă în casele oamenilor. Cum de la Elcen, agentul termic ajunge la temperaturi chiar şi mai mici de 40 de grade, în casele oamenilor apa caldă curge rece."

"Dacă nu e de la CET, noi ce să dăm?"

"De două zile nu e. 02,26 De la CET cât vine temperatura? Mai mult de 38 de grade n-are." 

Claudiu Creţu, administrator Termoenergetica: "Avem parametri deficitari, în mare parte, în sectoarele 2,3 şi 4. În cursul serii, diseară, majoritatea vor fi în parametri."

Problemele au început duminică seară, după o avarie la CET Sud, abia ieşită din revizia de peste vară. Un incident pe partea electrică a centralei a dus la oprirea unei turbine şi a unui cazan. Celelalte cazane au preluat sarcina, dar asta a dus la scăderea temperaturii cu aproximativ 10 grade. 

Capitala are în jur de 1000 de kilometri de conducte de diametru mare, care alimentează cartiere întregi. Doar aproximativ 100 de kilometri au fost reabilitaţi până acum, în vreme ce restul şi-au depăşit chiar şi de două ori durata de viaţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Avarie masivă la rețeaua de termoficare din Capitală. Bucureștenii înlocuiesc dușul acasă cu cel de la sală