Antena Meniu Search
x

Video "Avem de suferit pe baza minciunilor". Producătorii locali din Buzău, nevoiţi să îşi arunce marfa în urma scandalului legumelor toxice. Ce spun autorităţile

Scandalul legumelor contaminate cu pesticide din Buzău continuă. Autorităţile au descoperit că, deşi roşiile sunt bune pentru consum, castraveţii sunt periculoşi şi trebuie retraşi de la vânzare. Trei agricultori din Glodeanu Sărat sunt acuzaţi că au folosit substanţe neconforme pentru a grăbi coacerea legumelor. Nu se ştie câte dintre aceste legume toxice au fost deja vândute şi consumate.

de Redactia Observator

la 23.05.2023, 09:47

Vezi și

Scandalul legumelor din Glodeanu Sărat, tratate cu substanțe neomologate în România este departe de a fi încheiat. Expertiza a arătat că au fost folosite substanțe chimice în toate cele trei cazuri anchetate, iar la 2 din 3 probe luate din castraveți s-a stabilit că legumele nu pot fi consumate. 

Cosmin Florea, director Direcția Agricolă Buzău: O să facem în aşa fel încât să nu mai existe o situaţie de acest gen şi consumatorul să nu fie afectat. Producătorul clar nu o să mai aibă acces la subvenţii, la anumite ajutoare şi retragerea carnetului de producător.

Reprezentanții Oficiului Fitosanitar pot aplica doar amenzi

Nicolae Coman, șef Oficiul Fitosanitar Buzău: Dacă aceste produse au fost administrate şi aceste produse au fost neomologate ei suportă consecinţe. Sancţiuni pentru utilizarea produselor neomologate între 3.000 şi 7.000 de lei.

Pe acelaşi subiect

În Glodeanu Sărat, legumicultorii au ajuns să-şi dea marfa pe nimic pentru că au rămas fără clienţi din cauza scandalului. 

Alţi producătorii locali au rămas fără clienţi în urma scandalului

Aurelia Roman, legumicultor Glodeanu Sărat: Da avem de suferit. Noi producătorii locali din Glodeanu avem de suferit pe baza minciunilor. 

Romeo Bănuță, legumicultor Glodeanu Sărat: O să ne afecteze pentru că nu o să se mai vândă. Să scădem preţurile şi să le aruncăm pe canal, cum s-a aruncat şi până acum.

Cei 3 legumicultori sunt cercetați în stare de libertate. Scandalul a izbucnit după ce, la începutul acestei luni, polițiștii buzoieni au identificat un transport de substanțe ilegale provenite din Turcia şi folosite pentru creșterea și coacerea forțată a legumelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » "Avem de suferit pe baza minciunilor". Producătorii locali din Buzău, nevoiţi să îşi arunce marfa în urma scandalului legumelor toxice. Ce spun autorităţile