Antena Meniu Search
x

Când s-ar putea deschide sezonul de schi în Poiana Brașov. Anunțul primarului Allen Coliban

Schiorii braşoveni vor avea, în acest sezon de iarnă, o zi pe săptămână dedicată lor, în care vor beneficia de 50% reducere la transportul pe cablu, a stabilit Consiliul Local Braşov marţi, într-o şedinţă, în care primarul Allen Coliban a anunţat că "există şansa" deschiderii sezonului de schi în Poiana Braşov în weekendul următor.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 28.11.2023, 18:09

pârtie de schi Poiana Brașov
Când s-ar putea deschise sezonul de schi în Poiana Brașov. Anunțul primarului Allen Coliban - Shutterstock (arhivă)

Consilierii au aprobat cadrul de colaborare cu operatorul privat Ana Teleferic, care administrează cea mai mare parte a instalaţiilor pe cablu de pe domeniul schiabil din Poiană, care prevede o serie de noi facilităţi, printre care şi cea privind instituirea zilei de miercuri pentru schiorii braşoveni.

"Chiar dacă pare că fiind o zi lucrătoare nu vor fi prea mulţi schiori, să ne gândim la tineri, la pensionari, la bunicii care să-şi ducă nepoţii la schi să trăiască ce am trăit şi eu, în urmă cu mulţi ani, alături de bunicul meu", şi-a susţinut primarul Allen Coliban iniţiativa.

Noul cadru de colaborare mai prevede, printre altele, introducerea unei cartele de sezon, solicitată în special de şcolile de schi, precum şi facilităţi pentru hotelurile care achiziţionează un număr mare de abonamente, dar şi o actualizare a tarifelor faţă de anul trecut.

Sezonul 2022-2023 a fost "foarte slab", a spus Allen Coliban

Toate acestea au fost negociate cu operatorul privat în contextul în care "venim după un sezon foarte slab", a punctat edilul braşovean, însă anul acesta "avem şansa să-l deschidem chiar din acest weekend".

Proiectul de Hotărâre a fost adoptat în unanimitate de consilierii prezenţi, nu însă înainte ca un amendament solicitat de grupul de consilieri liberali, privind introducerea a două zile pe săptămână în care schiorii braşoveni să beneficieze de 40% reducere la transportul pe cablu, nu a întrunit suficiente voturi pentru a trece.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Lucrările de la examenele naționale, corectate digitalizat. Credeţi că acum vor mai fi fraude?

Observator » Evenimente » Când s-ar putea deschide sezonul de schi în Poiana Brașov. Anunțul primarului Allen Coliban