Antena Meniu Search
x

Oraşul din România care îşi face parc fotovoltaic cu 40 de milioane de lei. Va furniza gratuit energie pentru toate clădirile publice

Primarul Braşovului, Allen Coliban, anunță că municipalitatea a obținut o finanțare de peste 40 de milioane de lei pentru construirea unui parc fotovoltaic. 90% din energia electrică necesară clădirilor și serviciilor publice din oraș va fi asigurată de acesta.

de Redactia Observator

la 14.02.2023, 12:33

Oraşul din România care îşi face parc fotovoltaic cu 40 de milioane de lei. Va furniza gratuit energie pentru toate clădirile publice din oraş
Parc fotovoltaic - Facebook / Allen Coliban

Primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, anunţă că oraşul va produce propria energie electrică verde, după ce s-a obţinut finanţare de 40 de milioane de lei pentru un parc fotovoltaic. Potrivit primarului, 90% din energia electrică necesară clădirilor şi serviciilor publice din oraş va fi asigurată gratuit.

"Braşovul îşi va produce, gratuit, propria energie electrică verde. Am obţinut finanţare de peste 40 de milioane de lei, prin POIM, pentru viitorul parc fotovoltaic al Braşovului. 90% din energia electrică necesară clădirilor şi serviciilor publice din oraş va fi asigurată de propriul parc”" a scris, marţi, pe Facebook, primarul din Braşov.

Potrivit acestuia, şcolile, grădiniţele, creşele, instituţiile de cultură, iluminatul stradal şi chiar producerea zăpezii artificiale din Poiana Braşov vor putea folosi curent produs de parcul fotovoltaic.

"Vă reamintesc că, în septembrie 2021, Braşovul a fost primul oraş din România care şi-a asumat nişte ţinte ambiţioase de mediu: în mai puţin de 10 ani, va reduce emisiile de dioxid de carbon cu 55% şi va atinge neutralitatea climatică până în 2050", a mai afirmat primarul.

Pe acelaşi subiect

Acesta a precizat că parcul fotovoltaic va avea 30.770 de panouri, va fi realizat în Stupini, pe o suprafaţă de 35 de hectare şi va avea o capacitate de 20 de MW. Valoarea totală a proiectului este de 108,491,898.40 lei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Oraşul din România care îşi face parc fotovoltaic cu 40 de milioane de lei. Va furniza gratuit energie pentru toate clădirile publice