Antena Meniu Search
x

Avocatul lui Radu Mazăre precizează că nu a primit vreun document care să justifice arestarea clientului său

Maitre Rabelaza Dina Andriamisetra, avocatul lui Radu Mazăre, a precizat pentru Observator că nu i-a fost prezentat vreun document oficial care să ateste sau să justifice arestarea clientului său.

Avocatul lui Radu Mazăre precizează că nu a primit vreun document care să justifice arestarea clientului său - hepta

Maitre Rabelaza Dina Andriamisetra, avocatul lui Radu Mazăre, a precizat pentru Observator că nu i-a fost prezentat vreun document oficial care să ateste sau să justifice arestarea clientului său.

Avocatul spune că nu i-au fost comunicate motivele sau durata arestării lui Radu Mazăre, iar clientul său este posesorul unui certificat de solicitant de azil politic.

Avocatul lui Radu Mazăre, declaraţii în exclusivitate

Avocatul lui Radu Mazăre, Maitre Rabelaza Dina Andriamisetra, a precizat în exclusivitate pentru Observator că nu a primit vreun document justificativ pentru arestarea clientului său. El a spus că Radu Mazăre a fost arestat miercuri, 8 mai 2019, în jur de ora 13.00, la Aeroportul Internaţional Ivato din Madagascar, iar până acum, nu i-a fost prezentat niciun document oficial.

"Eu, în calitate de avocat al domnului Mazăre Radu Ştefan, nu ştiu nici motivele, nici durata arestului, în condiţiile în care până în acest moment niciun document oficial care să justifice arestarea sa nu a ajuns în posesia noastră. Clientul meu, domnul Mazăre Radu Ştefan, era posesorul unui certificat de sejur prelungit, şi asta încă din anul 2017, cu o viză transformabilă. El este posesorul unui cerificat de solicitant de azil politic, eliberat de Biroul Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite. De aceea, în calitate de solicitant de azil, domnul Mazăre Radu Ştefan depinde de competenţa acestui Birou şi beneficiază de protecţia împotriva oricărei întoarceri forţate într-o ţară în care se teme că va fi expus ameninţărilor la adresa vieţii sau a libertăţii sale. Atâta vreme cât nu are răspunsul la solicitarea sa dea primi calitatea de refugiat. E important de specificat că Republica Madagascar a ratificat Convenţia de la Geneva din 28 iulie 1951, care priveşte statutul refugiaţilor. Domnul Mazăre Radu Ştefan este solicitant de azil şi solicitarea sa pentru statutul de refiugiat este în curs de evaluare la Biroul Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite. Chiar în momentul în care vorbim, trebuie să precizăm că nicio cerere de extrădare a domnului Mazăre Radu Ştefan nu a ajuns nici la mine, nici la clientul meu", a precizat Maitre Rabelaza Dina Andriamisetra, avocatul lui Radu Mazăre.

Ministrul Justiţiei Ana Birchall a anunţat în cursul zile de astăzi, 13 mai 2019, că dosarul de extrădare a lui Radu Mazăre a fost predat autorităţilor competente din Madagascar. Radu Mazăre. condamnat la 9 ani de închisoare, a fost arestat în 8 mai, pentru şase zile, ceea ce a impus declanşarea procedurii de urgenţă pentru extrădare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Avocatul lui Radu Mazăre precizează că nu a primit vreun document care să justifice arestarea clientului său