Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Avocaţi gratis pentru românii care vor să-şi cumpere o locuinţă. Propunere după cazul Nordis

Tot răul poate fi spre bine pe piaţa imobiliară. Recentele scandaluri, în care sute de oameni au fost păcăliţi să plătească milioane de euro pentru proprietăţi care nu există, i-au împins pe avocaţi să îşi ofere serviciile gratuit. Pe scurt, cei care vor să îşi cumpere o locuinţă pot beneficia din oficiu de consultanţă, astfel încât să nu mai pice în plasa dezvoltatorilor mai puţin oneşti.

de Denisa Dicu

la 23.10.2024 , 13:08

Propunerea vine din parea Uniunii Naţionale a Barourilor din România. Plecând de la cazurile în care oamenii sunt victimele escrocheriilor imobiliare prin clauze contractuale abuzive sau chiar prin faptul că dezvoltatorii imobiliari nu îşi duc până la capăt promisiunile contractuale, chiar avocaţii s-au gândit să îşi ofere aceste servicii în mod gratuit.

Avocaţi gratis pentru viitorii proprietari

Practic toţi cei care urmează să îşi cumpere o lcuinţă să beneficieze de asistenţă juridică gratuită, atât în faza de negocieri cu dezvoltatorul imobiliar, cât şi în momentul în care semnează contractul final de cumpărare a imobilului.

Vezi și

Acum, acest lucru nu este obligatoriu, iar cei care optează pentru a avea un apărător legal care să îi reprezinte trebuie să plătească pentru acest lucru, însă prin această iniţiativă invocată de UNBR, cei care urmează să îşi cumpere o casă ar putea să apeleze la un avocat care să le ofere consiliere juridică pentru contractele încheiate cu dezvoltatorul imobiliar, dar de asemenea să îi şi asiste la întâlnirile cu dezvoltatorii imobiliari.

Reprezentanţii UNBR au transmis proiectul de lege Guvernului şi Parlamentului.

Denisa Dicu Like

Pasiune, adrenalină, curiozitate și dorința de a afla poveștile oamenilor. Sunt doar câteva dintre lucrurile care mă îndeamnă să fac jurnalism cu atât de mult drag.

Întrebarea zilei
Aţi cere sfatul unui avocat înaintea unei tranzacţii imobiliare?
Observator » Evenimente » Avocaţi gratis pentru românii care vor să-şi cumpere o locuinţă. Propunere după cazul Nordis