Antena Meniu Search
x

Azilele groazei. Criza pacienţilor salvaţi din centrele în care erau torturaţi. Nu sunt locuri pentru toţi, iar unii au dizabilităţi grave

Azilele groazei. 13 cămine au fost închise, iar 24 au fost găsite fără licenţă în urma controalelor din ultimele zile. Sunt cifre date de ministrul de Interne joi dimineaţă. Problema cea mai mare este acum alta: unde ajung pacienţii? Unde pot fi duşi? Ştim că sunt deja sute de bolnavi care au fost relocaţi, plimbaţi pe la alte cămine, duşi la spitale, dar de acolo nimeni nu ştie ce ar trebui făcut. Câţiva sunt luaţi acasă de aparţinători, dar aceasta este o soluţie temporară. 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 13.07.2023, 15:00

Vezi și

Autorităţile încearcă să găsească locuri pentru unii dintre aceşti beneficiari, care au fost luaţi din căminele care au fost închise, vorbim despre multe din astfel de centre, unde în urma controalelor s-a decis că nu mai pot funcţiona în condiţiile în care au funcţionat până acum.

Se caută soluţii

Din diverse motive, unele nu aveau autorizaţie, altele chiar dacă aveau documentele în regulă, condiţiile de acolo nu permiteau practic cazarea acestor oameni acolo. Problema cea mai mare este în special cu persoanele care au dizabilităţi grave pentru că au nevoie să fie cazaţi într-un centru special, un centru unde pot să primească tratamente, dar şi medicamente şi să fie supervizate tot timpul de personalul medical specializat.

În altă ordine de idei, pe parcursul zilei de astăzi, procurorii DNA au descins în mai multe locuri pentru a face percheziţii. Asta, după închiderea centrelor de săptămâna trecută, cele care sunt vizate deja de o anchetă DIICOT. Percheziţii sunt la centrul Armonia din Voluntari, dar şi de la celălalt centru, sunt percheziţii şi la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din cadrul Ministerului Muncii, dar şi la AJPIS Voluntari, de acolo de unde două persoane vor fi duse la audieri la sediul DNA. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Azilele groazei. Criza pacienţilor salvaţi din centrele în care erau torturaţi. Nu sunt locuri pentru toţi, iar unii au dizabilităţi grave