Antena Meniu Search
x

Un adolescent de 16 ani din Craiova, fiu de judecători, a urcat băut la volan, într-o cursă nebună. O fată de 18 ani a murit

O fată de 18 ani şi-a pierdut viaţa în maşina condusă de iubitul ei - fiul unei familii de judecători din Craiova. Băut şi fără permis, la 16 ani, adolescentul a furat maşina tatălui şi şi-a invitat prietenii la o cursă noaptea prin oraş

Vezi și

O fată de 18 ani şi-a pierdut viaţa în maşina condusă de iubitul ei - fiul unei familii de judecători din Craiova. Băut şi fără permis, la 16 ani, adolescentul a furat maşina tatălui şi şi-a invitat prietenii la o cursă noaptea prin oraş. A pierdut controlul volanului, iar tânăra de pe scaunul din dreapta a murit pe loc.

Alţi doi adolescenţi sunt acum în spital. Fiul judecătorilor este acuzat de patru infracţiuni.

Era ora trei dimineaţa şi finalul unei nopţi de petrecere pentru patru adolescenţi. La volan, un licean de 16 ani. Pe Centura de Nord a oraşului Craiova, acesta a pierdut controlul volanului, iar maşina s-a răsturnat. 

O tânără de 18 ani, care stătea pe locul din dreapta, şi-a pierdut viaţa. Apropiaţii spun că era iubita şoferului. Alţi doi adolescenţi, care stăteau în spate, au scăpat cu răni uşoare.

Alin Demetrian, manager Spitalul de Urgenţă Craiova: "Doi dintre ei sunt internaţi în clinica de neurochirurgie, iar al treilea se află încă în monitorizare. Are leziuni mai puţin grave."

Sub monitorizare este şoferul de 16 ani. Tânărul este fiul a doi judecători din Craiova. Aseară şi-a însoţit părinţii la spital. Au mers în vizită la bunicul aflat în comă.

Adolescentul avea alte planuri pentru acea seară.

Cosmin Grădinaru, purtator de cuvant IPJ Dolj: "Din primele verificări s-a stabilit faptul că tânărul ar fi luat autoturismul din posesia unuia dintre părinţii săi, fără ştiinţa acestora."

Nu doar că adolescentul a condus fără permis, dar a şi băut. Poliţiştii i-au găsit o alcoolemie de 0,49 la mie în aerul expirat. Vestea a venit ca un şoc pentru familie.

"Câtă educaţie a primit el şi de la mine şi de la părinţi. E cuminte! E păcat şi dacă a murit cineva, vă daţi seama", spune bunica adolescentului.

Şocaţi au fost şi apropiaţii fetei care şi-a pierdut viaţa. Pe contul acesteia de socializare, au curs mesaje de condoleanţe, dar şi de revoltă. 

"Pentru că vorbele părinţilor le luaţi întotdeauna în râs. Credeţi că părinţii sunt de modă veche şi nu mai ştiu nimic. Păcat, uite ce face anturajul", este unul din mesaje.

Şoferul de 16 ani a rămas internat. Procurorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală, conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducere fără permis. Ironia face că tocmai tatăl său este delegat la Penitenciarul de minori şi tineri din Craiova. 

Nu este singurul caz în care un fiu de judecător craiovean are probleme cu legea. În 2015, Iustin Covei, fiul judecătorului Marin Covei, a intrat la închisoare pentru spargerea unui bancomat.

Supranumit "prinţişorul", Covei este cunoscut în Craiova pentru nenumărate scandaluri. La rândul său, a fost prins la volan când avea 16 ani.

A fost reţinut pentru că a dezbrăcat un tânăr în stradă şi pentru că a tăiat o tânără cu un cuţit. În vizitele la secţie, a lovit şi un poliţist. Covei a fost eliberat condiţionat anul trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Un adolescent de 16 ani din Craiova, fiu de judecători, a urcat băut la volan, într-o cursă nebună. O fată de 18 ani a murit