Antena Meniu Search
x

Băiat de 13 ani, care vindea usturoi pe stradă, la Pitești, preluat de Protecția Copilului după o postare pe Facebook

Un băiat de 13 ani care vindea usturoi pe stradă, la Piteşti, pentru a face rost de bani de mâncare, a fost preluat de DGASPC Argeş după ce o persoană a semnalat pe Facebook cazul lui.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 03.12.2020, 14:17

Băiat de 12 ani a fost a fost dus într-un centru al DGASPC Argeş
Băiat de 12 ani a fost a fost dus într-un centru al DGASPC Argeş - Facebook
  • Copilul de clasa a șaptea îndura frigul pentru câțiva lei de mâncare.
  • Băiatul a fost preluat de DGASPC Argeş, după ce o persoană a semnalat pe Facebook cazul lui.

Copilul a fost dus într-un centru al DGASPC Argeş.

Cazul copilului de clasa a şasea care îndura frigul, pentru a face rost de bani pentru mâncare, a ajuns la cunoştinţa autorităţilor după ce o persoană l-a fotografiat şi a scris despre el pe un grup public de Facebook.

"El este Ionuţ, este pe clasa a 6-a şi face ore online, după ce termină orele vinde usturoi ca să îşi ia ceva de mâncare. Când l-am văzut stând în frig mi s-a rupt sufletul... şi i-am oferit o mână de ajutor, pentru că orice lucru mic valorează mult atunci când nu ai nimic. Dacă vreţi să-l ajutaţi şi voi, cu orice, îl găsiţi în fata la Rodali (Zona la bere). Mulţumesc frumos”, este postarea făcută de un internaut, alături de o fotografie a copilului.

DGASPC Argeş s-a sesizat după o postare pe Facebook

După ce au citit postarea, cei de la echipa mobilă din cadrul Serviciului de intervenţie în situaţii de Abuz, Neglijare, Trafic, Migraţie, Repatrieri şi Telefonul Copilului s-au deplasat la locul indicat şi l-au găsit pe băiat. 

"Urmare a prezentării acestei situaţii, D.G.A.S.P.C. Argeş s-a autosesizat şi a fost demarată procedura de evaluare iniţială, în conformitate cu prevederile Legii 272/2004, cu modificările şi completările ulterioare privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului. (...) Minorul a fost identificat, preluat şi este în siguranţă în cadrul unui centru din cadrul D.G.A.S.P.C. Argeş. Urmează a fi evaluată situaţia minorului şi vor fi indentificate cele mai bune soluţii în vederea respectării interesului superior al copilului”, informează DASPC Argeş, într-un comunicat dat publicităţii miercuri, potrivit news.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Băiat de 13 ani, care vindea usturoi pe stradă, la Pitești, preluat de Protecția Copilului după o postare pe Facebook