Antena Meniu Search
x

Video Bărbat aproape de a rămâne fără degete, după ce a hrănit un urs cu mâna: "Ăsta-i cuminte, de-al nostru!"

Un bărbat a fost la un pas de a-și pierde degetele de la o mână, după ideea neinspirată de a hrăni un urs de aproape. Deși părea jucăuș, mușcătura animalului ar fi putut să-l rănească grav. De altfel, turiștii care vizitează zonele montane sunt sfătuiți să nu dea de mâncare animalelor sălbatice pentru că se expun riscului de a fi atacați și, în plus, încurajează specimenele să vină în zonele frecventate de oameni.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 14.08.2022, 17:01

Vezi și

În imagini se poate observa cum ursul se plimbă pe lângă mașină și așteaptă să primească de mâncare, iar "dorința" i se îndeplinește. Un bărbat îi aruncă resturi de alimente și, la un moment dat, se gândește să-l hrănească cu propriile mâini. Doar norocul a făcut ca mușcătura ursului să nu-i secționeze și câteva degete. De altfel, este știut faptul că și puii de urs pot provoca răni, deși sunt mai drăgălași și de multe ori nu inspiră teamă.

Turiștii își riscă viața pentru un selfie. Ce li se pregătește celor care vor fi surprinşi hrănind urșii, în zona Lacului Sfânta Ana

Directorul asociaţiei care administrează Lacul Sfânta Ana, din Harghita, este decis să nu mai primească turiştii care în drumul lor se opresc să hrănească urşii. Acesta spune că prin astfel de gesturi vizitatorii obişnuiesc urşii să asocieze prezenţa oamenilor cu hrana, ceea ce poate duce oricând la un atac. De altfel, astfel de incidente au devenit tot mai dese, în zonă.

Dacă la prima vedere aceştia par inofensivi, într-o fracţiune de secundă, animalele înfometate pot avea reacţii imprevizibile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Bărbat aproape de a rămâne fără degete, după ce a hrănit un urs cu mâna: "Ăsta-i cuminte, de-al nostru!"