Antena Meniu Search
x

Bărbat căutat în Germania pentru evaziune fiscală, prins la Constanţa. Poliţiştii au găsit un pistol şi 26 de cartuşe

Poliţiştii constănţeni au făcut două percheziţii la locuinţele unui bărbat de 55 de ani căutat de autorităţile din Germania pentru evaziune fiscală. În urma acestor acţiuni, au fost găsite un pistol şi 26 de cartuşe. Bărbatul a fost reţinut.

de Redactia Observator

la 16.05.2023, 17:14

Român căutat în Germania pentru evaziune fiscală, prins la Constanţa
Român căutat în Germania pentru evaziune fiscală, prins la Constanţa - Poliţia Română

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa a transmis că poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, în colaborare cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa – Serviciul Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au făcut două percheziţii domiciliare, în baza unui ordin european de anchetă emis de autorităţile judiciare din Germania. 

"Cele două percheziţii au fost efectuate la locuinţele unui bărbat, de 55 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, pe teritoriul unor state membre ale Uniunii Europene. Astfel, în urma efectuării percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor de către autorităţile germane, mai multe telefoane mobile, tablete, dispozitive de stocare electronice şi înscrisuri cu valoare probatorie. Totodată, au fost descoperite şi ridicate o armă letală, respectiv un pistol, şi 26 de cartuşe de calibrul 22, pentru care nu exista autorizaţie de deţinere sau folosire a armelor letale'', se arată în comunicat.

Arma şi muniţia aferentă au fost ridicate de poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. 

Pe numele bărbatului era emis un mandat european de arestare

Bărbatul, pe numele căruia autorităţile judiciare din Germania au emis un mandat european de arestare pentru evaziune fiscală în formă continuată, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa şi reţinut pentru 24 de ore. El a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, urmând a fi prezentat Curţii de Apel Constanţa, cu propunere legală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Bărbat căutat în Germania pentru evaziune fiscală, prins la Constanţa. Poliţiştii au găsit un pistol şi 26 de cartuşe