Antena Meniu Search
x

Un bărbat din Cluj a fost omorât de un taur, iar altul a ajuns la spital cu răni grave

Întamplare tragică într-o comună din județul Cluj. Un bărbat de 39 de ani a fost omorât de un taur, iar altul a ajuns la spital cu răni grave.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 08.07.2020, 12:50

Vezi și
  • Unul dintre tauri a avut un comportament neaşteptat.
  • Bărbatul rănit a apucat să îl sune pe primar.

Taurul a fost împuşcat, în cele din urmă, de un vânător, nu înainte ca animalul să încerce să îl atace şi pe primarul localităţii. Veterinarii spun că temperaturile caniculare pot genera comportamente imprevizibile în rândul animalelor.

Tragedia a avut loc înainte de lăsarea întunericului, la doar câţiva metri de ferma la care bărbatul de 39 de ani lucra. Ca în fiecare seară, omul a dat drumul vitelor din ţarcul amenajat pe câmp pentru a le duce la adăpost pe timpul nopţii.

De această dată, însă, unul dintre tauri a avut un comportament neaşteptat, cauzat probabil de căldură.

Bărbatul a fost atacat în momentul în care ducea vacile din câmp către grajduri. Ţipetele de ajutor i-au fost auzite de un consătean, care a încercat să îl ajute, dar şi el a fost pus la pământ de taurul fioros.

Totuşi, bărbatul rănit a apucat să îl sune pe primar, care, însoţit de un vânător, a mers de urgenţă în locul respectiv.

Tamás Gebe, primar Săvădisla:  Am primit un telefon, hai repede că pe colegul l-a atacat taurul. Hai repede că-i bai! Erau amândoi pe jos şi taurul la doi metri de ei.

Imediat ce au coborât din maşină, taurul s-a repezit şi asupra celor doi. În ultimul moment, vânătorul l-a doborât.

Tânărul de 39 de ani atacat prima dată nu a mai putut fi salvat, dar bărbatul rănit a fost transportat cu o ambulanță la un spital din Cluj Napoca.

Dr. Adela Golea, şef UPU Cluj: Bărbatul este acum stabil hemodinamic şi respirator. Are mai multe plăgi prin înţepare de corn de animal, fără să fie deocamdată cu afectare de organe interne.

Medicii veterinari spun că animalele pot avea un comportament imprevizibil în perioada caniculei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Un bărbat din Cluj a fost omorât de un taur, iar altul a ajuns la spital cu răni grave