Antena Meniu Search
x
LIVE

Bărbat de 43 de ani, arestat pentru trafic de migranţi. A fost prins când transporta 12 bărbaţi din Egipt şi Siria

Un bărbat în vârstă de 43 de ani a fost arestat preventiv pentru trafic de migranţi, el fiind prins când transporta 12 bărbaţi din Egipt şi Siria, care intraseră ilegal în ţară din Bulgaria şi care doreau să ajungă în acelaşi mod în vestul Europei.

De Redactia Observator la 30.04.2022, 12:50
Bărbat arestat, cu cătuşe la mâini
Bărbat de 43 de ani, arestat pentru trafic de migranţi - Profimedia

Acțiunea a fost demarată în la sfârșitul săptămânii trecute, când poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov au desfășurat misiuni specifice pe linia prevenirii și combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Garda de Coastă a transmis, sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ostrov au prins un cetăţean român care transporta, într-un microbuz, doisprezece cetăţeni străini, care au trecut ilegal frontiera din Bulgaria.

Bărbaţii intenţionau sa ajungă în vestul Europei

El a fost oprit pe DN 3, între localităţile de frontieră Lipniţa şi Băneasa.

"La verificarea compartimentului marfă, poliţiştii de frontieră au descoperit doisprezece cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa acolo. Astfel, aceştia, toţi bărbaţi, au fost conduşi la sediul instituţiei pentru efectuarea de verificări suplimentare. La cercetări a rezultat faptul că, cei în cauză sunt şapte cetăţeni egipteni şi cinci sirieni, care au trecut fraudulos frontiera de stat a României dinspre Bulgaria. Bărbaţii descoperiţi au precizat faptul că intenţionau sa ajungă în vestul Europei. În cauză, sub coordonarea Parchetului de pe Langa Curtea de Apel Constanta, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, pentru cei doisprezece și de trafic migranti, sub forma agravanta, pentru cetățeanul român care se afla la volanul autoutilitarei. În data de 29.04.2022, față de cetățeanul român, judecătorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Constanta a dispus masura arestarii preventive pentru 30 de zile.”, se arată în comunicatul Gărzii de Coastă. 

Bărbatul de 43 de ani a fost arestat preventiv de Tribunalul Constanţa pentru trafic de migranţi, sub formă agravantă, anunţă news.ro. Cetăţeni străini au fost preluaţi de autorităţile de frontieră bulgare, prin Punctul de Trecere a Frontierei Ostrov.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Bărbat de 43 de ani, arestat pentru trafic de migranţi. A fost prins când transporta 12 bărbaţi din Egipt şi Siria