Antena Meniu Search
x

Foto Bărbat în stop cardio-respirator, salvat de la moarte de un sergent SMURD aflat în timpul liber, în Maramureș

Un bărbat căzut în zăpadă și care intrase în stop cardio-respirator a fost salvat de la moarte de un sergent SMURD aflat în timpul liber. Salvatorul fusese anunțat chiar de colegii lui, care au reușit astfel să salveze timp prețios. Incidentul a avut loc în Cavnic, Maramureș.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 25.03.2021, 17:37

Bărbat în stop cardio-respirator, salvat de la moarte de un sergent SMURD aflat în timpul liber, în Maramureș
Sergentul major nu a vrut să-l lase să moară pe bărbatul lovit grav la cap și în stop cardio-respirator. L-a resuscitat peste jumătate de oră, până au revenit funcțiile vitale - ISU Maramureș via Facebook

"Colegii noștri plt. maj. Ahrițculesei Ionuț, plt. Florian Ionuț și sg.maj. Bud Romeo din cadrul Punctului de Lucru S.M.U.R.D. Cavnic au fost solicitați să intervină, sâmbătă 19.03., pentru acordarea primului ajutor unei persoane căzută în zăpada. În momentul în care au primit cazul, colegii noștri au realizat că un alt coleg de-al lor, sg.maj. Bereș Marcel, locuiește în apropierea adresei indicate de dispecerat. Ei i-au cerut ajutorul colegului, care deși era în timpul liber, s-a deplasat imediat la locul indicat. Ajunși la locul intervenției, salvatorii au găsit o persoană aflată în stop cardio-respirator cu traumatism cranio-cerebral acut. După mai bine de jumătate de oră de manevre de resuscitare, persoana și-a revenit având ritm sinusal și saturație 100%. Pacientul a fost predat echipajului S.A.J., cu medic, sosit în sprijin din Baia Mare", au anunțat reprezentanții SMURD.

Fiica bărbatului le-a mulțumit cu ochii în lacrimi

"Spre seară, colegii noștri au fost sunați de către fiica victimei, care cu ochii în lacrimi le-a mulțumit că i-au salvat tatăl a cărui zi de naștere era în ziua următoare.  Încă o dată avem dovada că munca în echipă și buna colaborare cu colegii de la ambulanță a dat din nou roade. Felicitări tuturor! Ne mândrim cu voi", se mai arată în postarea celor de la SMURD.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Bărbat în stop cardio-respirator, salvat de la moarte de un sergent SMURD aflat în timpul liber, în Maramureș