Antena Meniu Search
x

Update Bărbat atacat de viperă, în Piatra Craiului. Un alt turist, care i-a sărit în ajutor, a avut simptome ale intoxicației cu venin

Un bărbat de 49 de ani din București a fost atacat de o viperă, în masivul Piatra Craiului, în zona Vârful Ascuțit. Victima era într-un grup de patru turiști. Acesta a ajuns la Cabana Curmatura și, potrivit informațiilor obținute de reporterul Observator, ar fi în stare gravă.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 06.12.2021, 11:32

Vezi și

Din fericire, bărbatul nu a fost mușcat de viperă, reptila împroșcând venin pe fața victimei. Este posibil ca o parte din venin să se fi absorbit prin gură și prin ochi și așa se explică starea letargică în care a fost găsit de salvatori. În prezent, bărbatul a ajuns la spital în stare stabilă. Specialiștii cred că starea lui ar fi fost mult mai gravă dacă ar fi existat o mușcătură, iar veninul ar fi intrat direct în sânge.

Un alt turist, care l-a spălat pe față pe bărbatul de 49 de ani, a avut și el simptome, după ce și-ar fi dus mâna la nas și a intrat în contact cu veninul.

Cantitatea a fost mult mai mică și mult diluată, motiv pentru care cel de-al doilea turist a fost doar consultat de medicii de la Spitalul Zărnești.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Bărbat atacat de viperă, în Piatra Craiului. Un alt turist, care i-a sărit în ajutor, a avut simptome ale intoxicației cu venin