Bărbați reținuți după ce, echipați cu măști și mănuși de protecție, au jefuit un tânăr din București

De Redactia Observator.
Publicat: 28.05.2020, 19:04.
Actualizat: 28.05.2020, 19:06

Patru bărbați cu vârste cuprinse între 39 și 61 de ani au fost reținuți pentru 24 de ore, după ce au pătruns peste un tânăr din București în casă și au furat bani și bunuri de zeci de mii de lei.

Prejudiciul creat a fost de circa 80.000 de lei

Atacatorii erau echipați cu măști și mănuși de protecție

Profimedia

Incidentul s-a produs pe 24 aprilie, când tânărul de 29 de ani și-a sunat mama și i-a povestit ce s-a întâmplat.

Cazul a fost preluat inițial de polițiști de la Secția 13, ulterior dosarul ajungând la polițiști de la Serviciul Investigații Criminale, aceștia acționând în colaborare cu procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Probele adunate au arătat că trei dintre atacatori au urcat în apartamentul victimei, s-au dat reprezentanți ai unei instituții a statului, l-au agresat pe tânăr și au furat bani, un card bancar și un telefon mobil, prejudiciul fiind estimat la 80.000 de lei. Al patrulea membru al grupării a rămas la parterul clădirii, pentru a supraveghea zona.

Atacatorii purtau măști de protecție și mănuși.

În baza probelor adunate, oamenii legii au efectuat joi mai multe percheziții în București, Ilfov, Dâmbovița și Giurgiu.

Au fost identificate și ridicate noi probe, inclusiv mașina cu care atacatorii s-ar fi deplasat spre și de la locul comiterii jafului.

Suspecții au fost reținuți pentru 24 de ore și urmează să fie prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.