Antena Meniu Search
x

Bărbatul care a împuşcat un adolescent în pădure spune că l-a confundat cu un urs. Victima căuta un brad pe care să-l împodobească de Crăciun

Incident şocant într-o pădure din Sălaj. Un adolescent de 14 ani a fost împuşcat de un consătean. Copilul mersese în pădure să caute un brad pe care să-l împodobească de Crăciun. Bărbatul, care nu deţinea permis de port-armă susţine că l-a confundat cu un urs.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 14.12.2021, 15:59

Vezi și

UPDATE Deținătorul armei cu care a fost împușcat adolescentul a făcut infarct din cauza stresului, în urma incidentului. Bărbatul a fost transferat la spital, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale. 

Băiatul este internat la Spitalul Județean de Urgență din Zalău, în stare stabilă acum, spun medicii, dar nu se pot pronunța încă dacă se află în afară oricărui pericol. A fost operat atât în cursul zilei de ieri, dar va fi operat și astăzi, pentru că alicele i s-au împrăștiat în tot abdomenul. 

Totul s-a întâmplat într-o pădure aflată la limita dintre județele Sălaj și Satu Mare. Băiatul de 14 ani se află acolo pentru a găsi un brad pe care să-l ducă acasă și să îl impodobească de sărbători. În aceeași pădure, într-un adăpost improvizat, se află și un vânător însoțit de un prieten. Vânătorul a plecat la plimbare prin pădure, dar și-a lăsat armă încărcată în baraca respectivă, unde se află și prietenul său.

Cum s-a produs incidentul 

La un moment dat, cel din urmă a auzit zgomote printre copaci și speriat că ar putea fi un animal sălbatic, a tras de câteva ori cu armă. L-a nimerit pe băiatul de 14 ani în braț și abdomen, răni care i-au provocat o hemoragie destul de puternică. Băiatul a ajuns cu o ambulanță la Spitalul din Zalău, iar trăgătorul la secția de poliție.

A fost audiat iar mai apoi reținut pentru 24 de ore, însă procurorul a dispus astăzi să fie cercetat sub control judiciar. Bărbatul riscă până la cinci ani de închisoare. Explicații trebuie să dea și cel care deținea armă, pentru că a dat dovadă de neglijență atunci când a lăsat-o în baracă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Bărbatul care a împuşcat un adolescent în pădure spune că l-a confundat cu un urs. Victima căuta un brad pe care să-l împodobească de Crăciun