Antena Meniu Search
x

Bărbatul care i-a ucis pe Nicu și Alexandra în propria casă, la Bran, a îngenuncheat la negocieri ca să se roage. Ar fi lăsat inclusiv un bilet de adio

Pentru o palmă de pământ a luat două vieţi individul din Bran, care şi-a ucis vărul şi pe soţia acestuia. Bărbatul era în proces cu vecinii lui şi ar fi ajuns cu toţii în faţa judecătorilor peste două luni. Nu a mai aşteptat verdictul şi şi-a făcut singur dreptate. Apoi, când a fost încolţit de poliţişti, s-a zgâriat pe gât cu un cuţit şi a ameninţat că se omoară. Alte detalii teribile din momentul capturării autorului dublei crime de la Bran ies la iveală. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 18.01.2023, 14:26

Vezi și

Au ieşit la iveală detalii legate de momentul asaltului şi negocierii. Se pare că negociatorul ar fi iniţiat o discuţie pe teme religioase cu inculpatul care avea asupra lui un cuţit şi care ameninţa că se sinucide. Iar momentul ales pentru imobilizarea inculpatului a fost cel în care bărbatul a înfipt cuţitul în tavanul încăperii, apoi a îngenuncheat să se roage. Atunci, oamenii legii au reuşit să îl imobilizeze fără ca nimeni să fie rănit. 

De asemenea, anchetatorii ar fi găsit un bilet scris, cu informaţii de natură mistică, care făcea trimiterea la moartea mamei sale din 2015. Ancheta este în plină desfăşurare. Acuzaţiile sunt de violare de domiciliu şi omor calificat. 

A ucis cu sălbăticie pentru o palmă de pământ

Adrian Radu, prim-procuror: Inculpatul nu a recunoscut fapta în întregime. Din declaraţiile date, a recunoscut numai împunsăturile cu cuţitul, nu şi agresiunea cu toporul.

Pe acelaşi subiect

De când au descoperit grozăvia, rudele victimelor au arătat cu degetul spre vărul tânărului ucis.

"Acum doi-trei ani a sărit şi la taică-său şi a fost la poliţie. Taică-său s-a dus la poliţie şi l-a dat.

Era o fire violentă de obicei?

Nu se vedea. Cred că are ceva psihic. Are psihic! Deci atâta zic!"

Poliţiştii aveau însă nevoie de probe. Au scotocit ore-n şir casa victimelor, au adus câini de urmă şi au periat toată curtea, până sus, pe dealurile din spatele casei. Rudele tinerilor căsăpiţi s-au temut că agresorul va scăpa.

Elena Pepine, mama lui Nicu: Nu se face aşa ceva! Vă rog, domnu' poliţai! Urgent! Ştiţi unde lucrează. Eu mă duc. Personal, pe jos, mă duc. "Dom'le, eşti aici, la serviciu, nu eşti. Ai auzit, nu ai auzit."

Poliţiştii ştiau însă exact unde e principalul suspect. Supravegheau, de la distanţă, casa lui. Şi au zeci de agenţi înarmaţi până în dinţi. Când Nicu şi Alexandra au fost scoşi din curte în maşina de la medicină legală, poliţiştii au fost nevoiţi să o sprijine pe mama bărbatului ucis. De altfel, SMURD-ul a făcut toată ziua du-te vino la casa fostului lor coleg pentru a avea grijă de rude. Au revenit şi când anchetatorii se pregăteau să intre în curtea agresorului.

Tatăl principalului suspect spune că fiul său a fost internat la Psihiatrie după decesul mamei sale. Că în ultimii ani era un om schimbat.

Ioan Pepine, tatăl principalului suspect: Am rămas blocat, aşa, când am auzit că a putut să facă el aşa ceva. 

Elena Pepine, mama lui Nicu: Cinci copii am. Cinci băieţi. Era al treilea. Nu a făcut rău la nimeni. Nu s-a certat cu nimeni. Nu se poate aşa ceva!

Iar tragedia e cu atât mai cumplită cu cât victimele şi-au dedicat vieţile salvării altora. Nicu, fost comandant de echipaj la ISU Braşov lucra acum ca paramedic SMURD. 15 ani în slujba celorlalţi. Iubea schiul, şi are casa plină de medalii obţinute la concursuri. Alexandra lucra de 10 ani în secţia de hematologie-oncologie a Spitalului Clinic de Copii Braşov - îngrijea copii bolnavi de cancer. La poarta instituţiei flutură doliul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Bărbatul care i-a ucis pe Nicu și Alexandra în propria casă, la Bran, a îngenuncheat la negocieri ca să se roage. Ar fi lăsat inclusiv un bilet de adio