Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Bărbatul care s-a înecat în piscina unui SPA din Bârlad, dar a revenit la viaţă miraculos după 30 de minute, a intrat în comă

Bãrbatul care s-a înecat în piscina Centrului de Revitalizare si Loisir (Centrul SPA) Bârlad este în stare gravã.

de Redactia Observator

la 26.12.2017 , 23:18

Bărbatul care s-a înecat în piscina unui SPA din Bârlad, dar a revenit la viaţă miraculos după 30 de minute, a intrat în comă

Bãrbatul care s-a înecat în piscina Centrului de Revitalizare si Loisir (Centrul SPA) Bârlad este în stare gravã, în comã de gradul IV, cu status post înec, la ATI Reanimare, medicii fiind extrem de rezervati în privinta sanselor acestuia de supravietuire.

Deşi părea că bărbatul îşi revenise fără vreo problemă, acesta a intrat ulterior în comă.

Sãptãmâna trecutã, pe 21 decembrie, în jurul orelor 13.00, la piscina de la Centrul SPA din Bârlad, un bãrbat de 68 ani a fost gãsit pe fundul bazinului de înot. Bãrbatul, Dumitru Solcã, aflat în evidentele medicului balneolog al Centrului SPA si care avea recomandare de la acesta pentru proceduri în bazin de înot (miscãri pentru recuperare), cu un antrenor specializat, a intrat în bazin nesupravegheat, kinetoterapeutul se schimba de haine.

Articolul continuă după reclamă

A fost gãsit pe fundul bazinului de kinetoterapeut, care l-a scos imediat si a început sã-i facã masaj cardiac si respiratie gurã la gurã. Au ajuns rapid si cadrele medicale cu Ambulanta, iar omul a fost resuscitat de asistentul medical Silviu Ruginã aproape jumătate de oră, i s-au injectat patru doze de adrenalinã si s-a reluat functia cardiacã.

A fost transportat la spitalul bârlãdean, cu functiile vitale pornite (puls, ritm cardiac), dar în comã si cu functiile repiratorii sustinute de ventilator, la Compartimentul de Primiri Urgente. A fost dus la investigatii medicale complexe pentru a se stabili dacã existã repercusiuni cerebrale în urma incidentului, dupã care a fost internat la ATI Reanimare, în comã de gradul IV, cu diagnosticul „Status post înec în apã dulce”.

Medicii bârlãdeni sunt extrem de rezervati în privinta sanselor de supravietuire.

„Omul a fost dus la spital, la Computerul Tomograf si nu s-au gãsit leziuni cerebrale în urma acestui nefericit incident. Apa nu era prea mare, omul nu a stat mult sub apã. A rãmas în spital, la ATI Reanimare, în comã, în stare gravã. Nu întelegem de ce a intrat în bazin singur!” a precizat Iulian Bîca, directorul Directiei de Administrare a Pietelor, Parcãrilor si Cimitirelor, care administrazã si Centrul de Revitalizare si Loisir Bârlad.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeți că scrisul de mână are beneficii care nu pot fi înlocuite de tehnologie?
Observator » Evenimente » Bărbatul care s-a înecat în piscina unui SPA din Bârlad, dar a revenit la viaţă miraculos după 30 de minute, a intrat în comă