Antena Meniu Search
x

Bărbatul de 44 de ani, care a violat o copilă de 17 ani din Cluj, dat în urmărire. A fost eliberat pentru că judecătorul nu a apucat să semneze mandatul de arestare

O nouă situație inedită în România. Bărbatul de 44 de ani care a dat buzna în casa unei adolescente de 17 ani din Cluj și a violat-o este dat în urmărire după ce a dispărut fără urmă.   

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 02.02.2023, 23:31

Bărbatul de 44 de ani, care a violat o copilă de 17 ani din Cluj, dat în urmărire. A fost eliberat pentru că judecătorul nu a apucat să semneze mandatul de arestare

Omului îi expirase cele 24 de ore și urma să primească mandatul de arestare pentru 30 de zile. Doar că judecătorul nu a apucat să semneze la timp, iar oamenii legii s-au văzut nevoiți să îl elibereze. Când în sfârșit au avut documentul la mână, bărbatul a fost de negăsit. Astfel, că acum polițiștii l-au dat în urmărire generală. 

Filmul întregului incident 

Totul a început miercuri dimineața, când polițiștii au fost anuntați despre faptul că într-o locuință din Cășeiu, un bărbat în vârstă de 44 de ani a violat o adolescentă de 17 ani. Acesta a așteptat ca iubitul fetei să meargă la muncă, iar mai apoi a intrat peste ea în casă, a bătut-o și amenințat-o, după care a violat-o. La scurt timp, polițiștii au reușit să îl identifice pe autor, iar după audieri, în jurul orei 13, au decis să îl rețină pentru 24 de ore.

Deoarece fapta era de necontestat, polițiștii și procurorul știau încă de ieri că bărbatul trebuie prezentat în fața unui judecător de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă. Surse din anchetă spun că ieri au anunțat la judecătorie că joi, în jurul orei 13, va expira ordonanța de reținere, iar bărbatul trebuie dus la judecător înainte de această oră. Tocmai de aceea, ședința de judecată a fost programată la ora 9, dar estimată să înceapă la ora 13, înainte de expirarea ordonanțtei. Numai că la ora 13, judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Dej încă nu venise la muncă.

Pe acelaşi subiect

Violatorul a fost ținut în custodia poliției până când i-a expirat ordonanța de reținere, dar pentru că nu mai aveau baza legală să îl țină și după aceea, au fost obligați să îl elibereze. În cele din urmă, judecatorul a ajuns și a decis arestarea bărbatului pentru următoarele 30 de zile, dar violatorul era deja plecat de câteva ore. Conform minutei de la ședința de judecată, decizia a fost luată la ora 16:00, adică la trei ore după ce bărbatul plecase. Moldovan Paul Alin, zis “Mucea”, este căutat acum de polițiști, pentru că trebuie dus după gratii.

Ce spun polițiștii 

În această după-amiază, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej, alături de cei ai Secției 5 Poliție Rurală Dej, au demarat activități în vederea depistării unui bărbat, de 44 de ani, din comuna Cășeiu, cercetat pentru comiterea infracțiunii de viol asupra unei minore de 17 ani.

În baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus, la data de 1 februarie a.c., reținerea lui pentru 24 de ore. Fapta pentru care este cercetat a fost comisă la data de 1 februarie a.c., într-un imobilul din comuna Cășeiu.

După expirarea aceastei măsuri, pe numele bărbatului a fost emis un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, de către magistrații Judecătoriei Dej. La acest moment, sunt derulate activități cu efective mărite, în vederea depistării bărbatului, semnalmente acestuia fiind date în consemn la nivelul județului.

Persoanele care pot furniza orice informaţii în legătură cu această persoană sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să apeleze 112.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Bărbatul de 44 de ani, care a violat o copilă de 17 ani din Cluj, dat în urmărire. A fost eliberat pentru că judecătorul nu a apucat să semneze mandatul de arestare