Antena Meniu Search
x

Unei adolescente de 14 ani cu probleme mintale i s-a refuzat avortul, după ce a fost violată de propriul unchi. Revoltă în Polonia

O adolescentă de 14 ani din Polonia a trăit un adevărat coşmar, după ce a fost violată de propriul unchi. Copila a rămas însărcinată şi s-a trezit într-o situaţie dramatică pentru că medicii i-au refuzat avortul.

de Monica Palade

la 27.01.2023, 11:57

O adolescentă de 14 ani cu probleme mintale a rămas însărcinată, după ce a fost violată de propriul unchi. Medicii polonezi au refuzat să-i facă avort - Profimedia

Polonia, o naţiune catolică cu reguli extrem de stricte, permite întreruperile de sarcină doar în cazuri excepţionale, cum ar fi un viol sau incest sau când femeile au probleme de sănătate.

I s-a refuzat un drept legal

Chiar dacă era clar că fata a fost victima unui abuz, două spitale diferite din regiunea Podlasie au refuzat să o ajute pe copilă şi nici măcat nu au îndrumat-o spre un spital unde ar putea face avort legal, încălcând astfel legea.

Fata, care nu ştia că este însărcinată, a fost dusă la doctori de mătuşa ei, dar ambele au fost tratate „brutal şi inuman”, scrie Daily Mail. Deşi mătuşa venise şi cu acte doveditoare că a fost vorba de un viol, medicii au refuzat din nou. „Nu aici, plecaţi. Nu ştim unde. Nu e treaba noastră”.

Pe acelaşi subiect

Mătuşa a contactat o organizaţie, care a ajutat-o să o ducă pe fată în Varşovia, unde i s-a făcut avort. Refuzul inițial al medicilor locali a provocat indignarea oamenilor și a activiștilor pentru drepturile femeilor.

„Medicii din Varșovia nu au putut înțelege comportamentul colegilor din Podlasie. Este de neînţeles să nu existe nicio empatie. Nu avem cuvinte de indignare față de un astfel de tratament”, a transmis organizația Federa.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății a confirmat că spitalele locale nu au respectat legea și că, în acest sens, a fost demarată o anchetă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Unei adolescente de 14 ani cu probleme mintale i s-a refuzat avortul, după ce a fost violată de propriul unchi. Revoltă în Polonia