Antena Meniu Search
x

Video Bărbatul din Cluj care şi-a ucis mama şi bunica trebuia să fie în închisoare. Primise condamnare cu executare, dar umbla liber pe străzi

O crimă anunţată. Masacrul de ieri, din Cluj, ar fi putut fi evitat. Bărbatul de 33 de ani, călău al mamei şi bunicii, primise o condamnare de un an de închisoare cu executare. În luna mai, magistraţii îl condamnaseră, în primă instanţă, pentru o bătaie din trecut. Doar că, bâlbâiala autorităţilor şi procedurile greoie l-au ajutat să rămână liber pe străzi, cu o minte tulbure şi gata să ucidă.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 01.09.2022, 19:36

Vezi și

Reporter: Ce s-a întâmplat?

Atacatorul: Nimic!

ReporterLe-ai ucis pe cele două?

AtacatorulNu am omorât pe nimeni!

Pe acelaşi subiect

El este Omar. Cu sânge rece şi o minte bolnavă, bărbatul de 33 de ani şi-a ucis mama şi bunica. Anchetatorii au refăcut puzzle-ul nenorocirii, iar detaliile sunt cumplite. Individul le-a bătut pe cele două femei până le-a lăsat fără suflare, iar mai apoi le-a secerat trupurile cu un cuţit. Şi, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, a început să cureţe locul şi a făcut duş.

După crime, s-a dus la magazin după alcool şi ţigări. Era extrem de agitat, au povestit martorii. În faţa anchetatorilor, n-a recunoscut nimic.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Călău pentru mama şi bunica lui

O nenorocire la care complice este chiar statul român. În luna mai, bărbatul primise o condamnare de un an cu executare, în primă instanţă. L-ar fi bătut cu sălbăticie pe un bărbat, iar magistraţii l-au trimis în spatele gratiilor. Doar că, n-a ajuns niciodată acolo.

La instanţă, Omar n-ar fi declarat că stă în România, ci în italia. Tot acolo ar fi trebuit să-l caute şi poliţiştii să-l anunţe de condamnare. S-au încurcat în hârtii şi proceduri.

Sentinta primită era cu drept de apel în 10 zile de la comunicare, dar la proces, individul şi-a dat o adresă veche, pe care o avea când locuia în Italia. Nici până în ziua de azi, sentina nu i-a fost comunicată oficial. Dar nici autoritătile nu au verificat ce s-a întamplat cu el în ultimele 4 luni.

Sergiu Cârlan, judecător: Procedura de comunicare nu s-a îndeplinit. Nu a venit încă dovada de comunicare a hotărârii în Italia. Nu se emite mandat de executare până când hotărârea nu rămâne definitivă. Câtă vreme hotărârea era încă apelabilă, mandatul de executare nu putea fi emis.

Condamnat la un an de închisoare cu executare

Omar s-ar fi remarcat încă din adolescenţă prin comportamentul problematic. S-ar fi refugiat în droguri. În 2012, la doar 20 de ani, ar fi bifat o eliberare condiţionată. Cu un dosar pentru droguri, o fire violentă şi mereu pus pe scandal.

Anul trecut, în mai, exasperată de scandaluri, mama sa a chemat poliţia şi a primit un ordin de protecţie. Timp de trei luni, bărbatul nu avea voie să se apropie la mai puţin de 50 de metri de ea. După o lună, femeia a cerut instanţei anularea restricţiei.

Tot atunci, deranjat de poliţia care îi bate la uşă, individul s-a ales cu un dosar pentru ultraj. A sărit să-i bată pe agenţi. I-a scuipat şi i-a înjurat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Bărbatul din Cluj care şi-a ucis mama şi bunica trebuia să fie în închisoare. Primise condamnare cu executare, dar umbla liber pe străzi