Antena Meniu Search
x

Video Bărbatul din Fetești ucis de bomba artizanală nu era la prima inovație. Își construise în curte propriul turn Eiffel: "De mic făcea ceva mai aparte"

Sfârşit teribil pentru un bărbat din Feteşti. A murit în timp ce încerca să facă o bombă artizanală, în propria casă. Iar asta de teama unui atac al ruşilor, spun rudele. Bărbatul de 44 de ani nu era la prima inovaţie. Îşi construise în curte propriul turn Eiffel, dar şi o mini-mocăniţă. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 30.05.2024 , 13:37

Ora 2 noaptea. O explozie a spart liniştea unui cartier din Feteşti. Speriaţi că din casa vecinului lor iese fum negru, oamenii au sunat rapid la 112. Mai ales că în aer mirosea puternic a praf de puşcă. Zeci de poliţişti, pompieri şi genişti au împânzit zona şi au izolat perimetrul. Pentru Romeo, nu s-a mai putut face însă nimic. Bomba pe care o construia i-a explodat în faţă. "I-a sărit săracul pe piciorușe. L-a ars tot pe picioare. De la petarde cică", a declarat mătușa bărbatului. 

Ofiţerii SRI au descoperit un adevărat arsenal

În locuinţa victimei de 44 de ani, ofiţerii SRI au descoperit un adevărat arsenal."Au fost identificate articole pirotehnice şi elemente de muniţie care au fost ridicate în condiţii de siguranţă şi urmează a fi expertizate", a precizat Andreea Loghin, comisar șef de poliție"Ni s-au luat telefoanele de ieri și până azi. Aici se mai face control și nu ne dă voie să intrăm în casă, în curte la ei", a adăugat mătușa bărbatului. 

Vezi și

Apropiaţii spun că bărbatul era îndemânatic şi avea în curte o adevărată colecţie de machete construite chiar de el. "De mic făcea ceva mai aparte. Construcţii uşoare, nişte fiare prin curte, un turnul Eiffel", spune un apropiat"Vorbea deseori de câte o inovație așa. Era pasionat de multe. Voia să învețe limbi străine. Eu știu că am auzit de la cineva că avea cartușe de vânătoare", a adăugat un vecin"Știu doar că mai colecționa cărți rare. N-am auzit nimica, chiar m-a surprins", spune și un preot

Pe acelaşi subiect

În ciuda pasiunilor sale, bărbatul a ales să devină frizer

Tatăl bărbatului spune că fiul său s-ar fi apucat să construiască dispozitive explozive de teama unui atac rusesc. În ciuda pasiunilor sale neobişnuite, bărbatul a ales să devină frizer. "Era perfecționist. Deci eu stateam o oră la tuns. Dacă i se părea lui că un firișor nu știu cum... Te bibilea, perfecționist. Lumea mai zice că era într-o ureche. Îți dai seama că să faci o bomba în casă trebuie să fii sărit de pe fix", a declarat un client al bărbatului. 

Poliţia a deschis un dosar penal pentru omor, nerespectarea regimului armelor şi materiilor explozive. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Mergeţi în vacanţă pe litoralul românesc sau în străinătate?
Observator » Evenimente » Bărbatul din Fetești ucis de bomba artizanală nu era la prima inovație. Își construise în curte propriul turn Eiffel: "De mic făcea ceva mai aparte"