Antena Meniu Search
x

Barca pescarilor dispăruţi în largul Mării Negre ar fi fost prinsă într-un vârtej

Căutări disperate în Marea Neagră după ce patronul unei cherhanale şi doi pescari au dispărut de aproape 24 de ore. Şase nave şi trei elicoptere încearcă să îi găsească în apele teritoriale ale României şi Bulgariei.

Vezi și

Căutări disperate în Marea Neagră după ce patronul unei cherhanale şi doi pescari au dispărut de aproape 24 de ore. Şase nave şi trei elicoptere încearcă să îi găsească în apele teritoriale ale României şi Bulgariei.

Ore întregi, navele de căutare şi elicopterele au măturat Marea Neagră în căutarea bărcii. Alarma a fost dată miercuri seara de familiile celor trei pescari care nu s-au mai întors din larg. 

Cei trei pescari au ieşit pe mare pentru a aduce peşte proaspăt din plasele amplasate în larg. Au ieşit cu o ambarcaţiune aproximativ ca aceasta, adică una zdravănă, însă la dimensiuni ceva mai reduse. Acestea sunt prevăzute şi cu un motor puternic.

La bord se aflau Stănică Gheorghe Călin, proprietarul unei cherhanale din 2 Mai, fratele său Cristian Călin şi un coleg de-al lor, Vasile Pârvu. 

Martorii spun că marea nu era agitată, la ora 14.00, când cei trei bărbaţi au ieşit în larg. Vremea s-a schimbat, însă, din senin.

Când au ajuns în larg, pescarii au fost prinşi între două valuri de aer cald. Unul a venit dinspre ţărm, altul dinspre mare. Cele două fronturi atmosferice s-au ciocnit şi au format un nor chiar deasupra zonei în care se afla barca. La ora 15:10, pescarii au fost prinşi într-o furtună puternică. Curenţii veniţi acum de sus în jos au creat la nivelul mării un vârtej greu de înfruntat pentru o barcă de mici dimensiuni.

Ambarcaţiunea nu avea un sistem de localizare. Totuşi, semnalul venit de la telefonul unuia dintre pescari ar fi fost reperat undeva în apele teritoriale ale Bulgariei.

Pentru localizarea bărcii, autorităţile din Bulgaria au mobilizat două nave şi un elicopter. Din România, Garda de Coastă a trimis tot două nave. Alte două ambarcaţiuni rapide au fost mobilizate de Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare. Patrulelor navale li s-au alăturat un elicopter care a decolat de la Tuzla şi un altul care a plecat de la Bucureşti. Căutările pe mare s-au concentrat pe o rază de 50 de mile marine, între Olimp şi staţiunea bulgară Nesebar. În timp ce elicopterele au acoperit o rază de 70 de mile marine.

Localnicii spun că datorită cherhanalei pe care Stănică Gheorghe Călin o avea, turismul în satul 2 Mai s-a dezvoltat considerabil în ultimii ani.

Rudele şi prietenii pescarilor sunt disperaţi. Orice încercare de a-i contacta a eşuat.

Tudor, pescar: Eu sper să nu fi intrat apă în ea. Toată lumea speră să nu fi intrat apă în ea, să nu o fi răsturnat-o, dar ea are dublu fund, barca. Ce s-o fi întâmplat cu ea, nimeni nu ştie.

Cu ajutorul elicopertului trimis de la Bucureşti, căutările ar putea continua şi pe timpul nopţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Barca pescarilor dispăruţi în largul Mării Negre ar fi fost prinsă într-un vârtej