Antena Meniu Search
x

Basescu: Referendumul pentru unicameral va avea loc cu cel putin o saptamana inainte de cel pentru Constitutie

Presedintele Traian Basescu a declarat ca referendumul propus pentru Parlamentul unicameral va avea loc cu cel putin o saptamana inainte de cel pentru revizuirea Constitutiei

Basescu: Referendumul pentru unicameral

Presedintele Traian Basescu a declarat ca referendumul propus pentru Parlamentul unicameral va avea loc cu cel putin o saptamana inainte de cel pentru revizuirea Constitutiei.

"Inteleg ca la Comisia juridica a fost aprobat referendumul, sper sa fie un vot si in plen indiferent cum ar fi, dar m-ar bucura sa fie pozitiv, numai pentru buna colaborare intre Presedinte si Parlament, sunt convins ca voi primi acest semnal de intelegere din partea Parlamentului", a spus Basescu intr-o declaratie de presa la Cotroceni.

Basescu a subliniat ca acesta va fi declansat dupa ce se intampla doua lucruri: "primul este legat de adoptarea legii referendumului, iar al doilea este legat de adoptarea de catre Parlament a Constitutiei revizuite". "Intre acestea doua voi lua decizia cu privire la vot", a spus seful statului.

El a mentionat ca va declansa referendumul, daca cel din 2009 va fi ignorat, indiferent daca pragul de validare va fi 50 la suta sau 30 la suta.

Sursa: Antena 3

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Basescu: Referendumul pentru unicameral va avea loc cu cel putin o saptamana inainte de cel pentru Constitutie