Antena Meniu Search
x

Video Bătaie între elevi de clasa a VI-a, într-o școală din Constanța. Un băiat este filmat când lovește cu pumnii și picioarele un coleg

Imagini revoltătoare au fost filmate într-o școală din Constanța, unde doi elevi de 11 și 12 ani s-au luat la bătaie cu pumnii și picioarele, încurajați de colegii care ar fi trebuit să încerce să aplaneze conflictul. Conflictul a avut loc între doi băieți în clasa a VI-a, în timpul unei pauze, cazul intrând în atenția polițiștilor și a inspectorilor școlari.

de Redactia Observator

la 18.06.2021, 11:55

Vezi și

Imaginile cu bătaia de la Școala Gimnazială Nr 38 Dimitrie Cantemir Constanța au ajuns rapid pe masa inspectorilor școlari, care au anunțat că s-au sesizat și au avut deja discuții cu directoarea și cadrele didactice. 

De asemenea, altercația a intrat și în atenția I.P.J. Constanța și un polițist de proximitate a mers la școală să stea de vorbă cu părțile implicate.

Colegii elevilor asistă la bătaie fără să intervină

Polițiștii au anunțat că elevii implicați în altercație au fost consiliați în prezența părinților, ”care își rezervă dreptul de a depune plângere în termenul legal prevăzut de lege, respectiv 3 luni”. 

Pe acelaşi subiect

În continuare se efectuează verificări, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor care au condus la acest incident, se mai arată în comunicatul IPJ Constanța.

Colegii elevilor asistă la scenele violente fără să intervină. La un moment dat, vocea unei fete se aude pe filmare când le strigă să înceteze.

Ministrul Educaţiei caută soluţii pentru combaterea violenţei din şcoli

Un incident similar s-a petrecut zilele trecute și într-o școală din Sânnicolau Mare, unde o elevă de clasa a VI-a a fost filmată în timp ce este bătută crunt de alte colege, pe holurile școlii.

În imagini se vede cum fata este trasă de păr și pusă la pământ, apoi lovită cu pumnii și picioarele de colege. Elevele s-au încăierat și s-au jignit, în timp ce altcineva a filmat scenele cu telefonul mobil.

După vizionarea imaginilor prezentate la Observator, Ministrul Educaţiei a promis mai multe măsuri pentru a combate violența din școli. ”Vrem consiliere în o mie de şcoli. Vorbim despre o mie de şcoli în care e risc de abandon şcolar, rata de absenteism este ridicată, sunt înregistrate cazuri de bullying sau sunt relaţii deficitare cu comunitatea”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Bătaie între elevi de clasa a VI-a, într-o școală din Constanța. Un băiat este filmat când lovește cu pumnii și picioarele un coleg