Video BIAS 2023 pe Aeroportul Băneasa. Ce aparate vor face spectacol pe cerul Capitalei: "În aer nu ni se poate întâmpla nimic, nu este ca pe stradă!"
Cea de a 13-a ediţie a BIAS 2023 este gata să decoleze. Sâmbătă, piloţi şi paraşutişti din toată lumea ne vor ţine cu ochii pe cerul Capitalei. La antrenamentele de azi au putut participa gratuit toţi curioşii care au vrut să vadă în premieră o parte din show.
E acel moment din an când putem ajunge cu capul în nori.
Ingrid Tîrziu, reporter Observator: Cea de-a 13-a ediţie BIAS 2023 se anunţă una de colecţie. Asta pentru că este o ediţie aniversară. Vor fi peste 100 de aeronave care vor performa pe cerul Capitalei, peste 150 de piloţi şi paraşutişti şi foarte multe premiere. Aşadar, toţi cei prezenţi vor fi foarte încântaţi de tot ce vor vedea aici în acest weekend.
Zlin 242 este una dintre cele trei aeronave care se vor face spectacol în fomaţie. Marian e pe aripile bucuriei la zborul de antrenament. Pilotează avioane de mai bine de 12 ani şi fiecare secundă pe care o petrece în aer este un vis împlinit.
Marian Păun, pilot instructor Aeroclubul României: Mâine o să fie un show mai spectaculos, tot ce înseamnă aeronave din cadrul Aeroclubului României o să participe la acest show aviatic. E o senzaţie pe care nu o mai întâlneşti! Cred că e cel mai tare lucru pe care îl fac în momentul de faţă! Nu există altul mai frumos de atât!
Formaţia de paramotoare Bondarii României a venit de la Cluj-Napoca şi aşteaptă cu emoţie evenimentul. Cei cinci profesionişti sunt o echipă şi se coordonează perfect la înălţime.
Mihai Pop, pilot paramotor: Alergăm puţin, aripa vine deasupra capului, accelerăm şi în câţiva paşi suntem sus. Suntem foarte liberi şi acolo în aer nu ni se poate întâmpla nimic, pentru că tot ce facem depinde doar de noi, nu este ca pe drum, pe stradă! Autonomia noastră e undeva la trei ore de zbor.
BIAS 2023. Organizatorii au promis multe surprize pentru ediţia din acest an
George Rotaru, director general Aeroclubul României: Vom avea mâine peste zece ore de zbor continuu. Începem cu cele mai mici aeronave, parapantele care sunt acum pe cer şi vom avea în evoluţie inclusiv avioane de transport, foarte multe avioane de acrobaţie şi în formaţie şi individuale. Sunt foarte multe evoluţii spectaculoase cu fum, pirotehnie de zi şi de seară, vom încheia cu un foc de artificii.
Valentin Iordache, purtător de cuvânt CNAB București: Se pot vizita hangarele expoziţiei, se pot vizita toate aeronavele civile şi militare din expoziţie.
Cel mai mare show aviatic din România îşi deschide porţile mâine, de la ora 09:00, iar intrarea este liberă. Evenimentul se va încheia cu un foc de artificii și un concert.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰