Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video BIAS 2024. Așii aviației civile și militare din 13 ţări au cucerit cerul cu măiestria lor

Cel mai mare show aviatic din România este aproape de final pe Aeroportul Băneasa. Peste 100 de avioane au participat anul acesta la spectacol. Așii aviației civile și militare din 13 ţări au cucerit cerul cu măiestria lor. Spectatorii s-au bucurat din plin de acrobaţiile aeriene.

de Cristina Tănasă

la 31.08.2024 , 19:33

BIAS 2024 a adus pe Aeroportul Băneasa, la cea de-a 14 ediție, un spectacol de zile mari. Printre piloţi se numără şi Mihai Antonescu. Şi-a dorit dintotdeauna să zboare, iar astăzi a făcut spectacol la manşa unei aeronave C27 Spartan. "Este o pregatirie minuțioasă necesită pregătire fizică și teoretică. Aștept în câteva minute să evolueze într-o formație de trei aeronave. După o să fie o evoluție solo la verticală", a declarat Mihai Antonescu, pilot.

Spectacolul se va termina cu un concert și un foc de artificii

La show au luat parte cei mai buni piloți civili și militari din România, dar și din alte 13 state. "Acesta învață prima oară principiile zborului, învăța lucrurile de bază. Sunt incluse câteva figuri acrobatice pentru că ei folosesc aceste evoluții în manevrele de luptă", a declarat Ruth Draguşin, sublocotenent școala de aviație. Peste 100 de avioane au zburat pe cerul Capitalei. Au putut fi urmărite celebrele f 16 americane, care sunt în dotarea forţelor aeriene române, Eurofighter Typhoon ale nemţilor sau supersonicul francez Rafale. Şi modelele de acrobaţie au ţinut oamenii cu sufletul la gură. Spectatorii au avut posibilitatea să admire şi aeronavele expuse la sol.

Vezi și

Oamenii au venit pregătiți cu scaune de acasă și au savurat fiecare moment. Această familie a venit chiar de la Brașov pentru a urmări showul aerian. "E primul an pentru noi. Am venit să le arătăm copiilor spectacolul", spune o femeie. Spectacolul se va termina cu un concert și un foc de artificii care va începe la ora 21:00.

Cristina Tănasă Like
Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » BIAS 2024. Așii aviației civile și militare din 13 ţări au cucerit cerul cu măiestria lor