Antena Meniu Search
x

Campanie inedită în lumea modei: nu cumpăra de la Dior, cumpără de la Bihor!

Portul tradiţional românesc devine din ce în ce mai des sursă de inspiraţie pentru designerii celebri ai lumii!

Vezi și

Portul tradiţional românesc devine din ce în ce mai des sursă de inspiraţie pentru designerii celebri ai lumii! În urmă cu un an, creatorii de modă ai casei Dior au copiat modele de veste şi cojoace din zona Beiuşului. Aşa că bihorenii au contraatact la colecţia Dior cu linia Bihor. Adică au prezentat o colecţie exclusiv tradiţională, creată manual.

O doină pentru un ambient de lucru perfect. Într-o cameră mică, dar vie prin culori, trei beiuşence cos câteva cojoace. Fiecare cojoc are simboluri specifice zonei şi se realizează sută la sută manual. 

Tradiţia nu s-a pierdut. Ba mai mult, a fost împrumutată de cele mai mari case de modă din lume. Revista Beau Monde a făcut o campanie de contra-atac. Nu cumpăra de la Dior, cumpără de la Bihor. Se lucrează pe comandă. Se lucrează personalizat. Preţurile sunt între 1.000 şi 1.700 lei. 

Asta în timp ce Casa Dior vinde un cojoc copiat, chiar şi cu 30 de mii de euro. Şi nu este singurul în care un designer se inspiră din tradiţia românească. Tot în urmă cu un an, faimoasa Tory Burch a fost acuzată că a lansat o copie fidelă a unui suman românesc de la începutul secolului XX. 

Tocmai de aceea, revista Beau Monde a lansat o campanie puternică pentru promovarea Bihor Couture. Cu un mesaj pe măsură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Campanie inedită în lumea modei: nu cumpăra de la Dior, cumpără de la Bihor!