Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Bilanţul cutremurului din China a ajuns la 589 de morţi

Cutremurul de 6,1 grade din China a făcut ravagii. Bilanţul a ajuns la 589 de morţi şi peste 2000 de răniţi.

de Redactia Observator

la 06.08.2014 , 09:55

 Cutremurul de 6,1 grade din China a făcut ravagii. Bilanţul a ajuns la 589 de morţi şi peste 2000 de răniţi.

De asemenea, nouă persoane sunt date dispărute" în urma cutremurului cu magnitudinea de 6,1 care a afectat o zonă muntoasă din provincia Yunnan, a anunţat Ministerul chinez al Afacerilor Civile. Precedentul bilanţ oficial, difuzat marţi, anunţa 410 morţi.

În plus, 2.401 persoane au fost rănite şi aproximativ 230.000 au fost evacuate de urgenţă, a precizat ministerul. Peste 80.000 de case s-au prăbuşit, a adăugat acesta.

Articolul continuă după reclamă

În zonele sinistrate, la limita provinciilor Yunnan, Sichuan şi Guizhou, echipele de salvare îşi văd eforturile complicate de alunecări de teren şi torente de noroi, care blochează căile de acces.

În orăşelul Longtoushan, situat în apropierea epicentrului şi grav afectat de cutremur, s-au făcut explozii controlate pe versant pentru a debloca stâncile ce ameninţau să cadă.

În paralel, autorităţile le-au cerut "voluntarilor" să stea deoparte de zona afectată de seism, unde cele câteva rute accesibile sunt blocate, ceea ce împiedică deplasarea echipelor de salvare.

Ambuteiajele au fost provocate în special de numeroasele vehicule de voluntari care au venit de luni în regiune cu intenţia de a ajuta victimele.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Bilanţul cutremurului din China a ajuns la 589 de morţi